"Коли усі заклики, мирні зібрання, публікації у ЗМІ не діють, наступає відчай": Соцмережі обговорюють події під ОП

Під час акції розмалювали фасад, запалювали фаєри, вибили скло у дверях ОП, запускали феєрверки.

20 березня ввечері під Офісом президента відбулася акція в підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка. Серед вимог мітингувальників зокрема були відставка генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, санкції РНБО проти колишнього заступника голови АП Януковича Андрія Портнова. За фактом подій під час акції у поліції розпочали кримінальне провадження, повідомило МВС. В Офісі президента пошкодження будівлі оцінили приблизно у 2 млн грн. Користувачі Facebook активно обговорюють подію, передають Патріоти України.

  • Денис Казанський, блогер

"Не всім подобаються розписані фарбою стіни будівлі ОП. Але це лише наслідок. Коли в країні не працюють суди, немає надії на правосуддя і закон, буде працювати вулиця. Це звичайна історія абсолютно для всіх корумпованих держав.

Брудні стіни - це неприємно. Але ще більш неприємно, коли відомий волонтер Антоненко сидить півтора роки у СІЗО без вироку і без реальних доказів провини. Просто тому, що його ще до суду призначили вбивцею. Неприємно, коли суддя-сталініст дає Сергію Стерненку 7 років за фейковий розбій просто через наклеп його ворога та політичного опонента з проросійської партіі "Родіна", яка намагалася створити в Одесі чергову "народну республіку".

Коли усі заклики, мирні зібрання, публікації у ЗМІ не діють, наступає відчай. І починаються биті вікна та фаєри. Це погано. Так само погано, як температура 39 у хворого на вірус. Але температура не виникає сама собою. Це реакція на хворобу. Можна скільки завгодно зводити ситуацію лише до спаплюженої таблички на ОП, але ж усі розуміють, що проблема глибша. Проблема в тому, що Україна живе, як типова країна третього світу. У який людину можуть посадити просто за те, що вона образила колишнього співробітника адміністрації Януковича на Фейсбуці".

  • Анна Калюжна, журналістка

"Не несіть х*рні про "акцію організував Порошенко", бо моєї ноги на такій акції б не було і ніколи не буде. Це раз. А два - люди Порошенка на його каналі активно підспівують про вандалів.

Акцію організували люди, багатьох з яких я знаю не один рік, і вони жодного разу не зрадили мораль. Справжню, таку якою її бачу я.

Бачу вий про "вандали" підняли в основному люди, яких я ніколи не бачила поряд з собою при відстоюванні прав і свобод. Ага, і на мирних акціях теж".

  • Михайло Басараб, політолог

"Таке неминуче відбуватиметься в країні, яка давно виборола право бути в НАТО і ЄС, але досі змушена жити в умовах постсовкового корупційного суддівсько-прокурорського свавілля.

Кажу це безвідносно до вчорашніх деталей. Зрештою, вони мають своє пояснення. І причини не так в конкретних прізвищах посадовців, як в порочній системі, яка самовідтворюється через кругову поруку і негласні понятія серед істеблішменту, незалежно від партійної приналежності.

Доки цей неофіційний договорняк існуватиме, країна переоідично буде "вибухати". Все закономірно. Бо ми нація, яка давно виборола право жити в НАТО і ЄС. Пам'ятайте про це"

  • Євгенія Закревська, адвокатка родин Героїв Небесної сотні

"Інститут президентства більше знецінює присутність вух і рук Портнова, Татарова і Смирнова всередині ОП, а не помальовані стіни зовні"

  • Сергій Руденко, публіцист

"У переважній більшості це була молодь. Вона вимагала справедливості. Так, як це було у 1990, 2002, 2004, 2013 та 2014 роках. Запит на справедливість і надалі лишається нереалізованим в Україні".

  • Ярема Дух, прессекретар "Голос"

"Чому Володимир Зеленський обмалював будівлю Офісу президента? Так, у цьому вина насамперед Володимира Олександровича.

Знаєте, брехати – погано. Вандалізм – теж. Але корумповані суди – це ще гірше. І коли ми обговорюємо акцію на Банковій, потрібно пам'ятати, що до цього спонукало. Саме імітація судової реформи призвела до того, що люди вийшли на протест.

Я не хочу ходити на пікети, я хочу справедливий суд. І чесного президента, котрий тримає слово".

  • Віктор Чумак, правник

"Поки суд не стане неупередженим, доступним та справедливим такі події, як вчора будуть відбуватися періодично.

Не прибравши причину невдоволення та протесту, нам не вдасться прибрати і його радикальні форми.

"Рафінованих" результативних протестів не буває".

  • Михайло Жернаков, юрист

"Переважну більшість тих, хто обурений фарбою на будівлі ОП, я не бачив на жодній мирній і неконфліктній акції щодо Стерненка, Антоненка чи реформи судів".

  • Тетяна Микитенко, авторка проєкту "Рагу.лі"

"Отже, що маємо в результаті.

Без графіті, тема вчорашніх протестів навряд чи протягнула навіть до сьогодні. Натомість маємо активну соціальну дискусію і відповідну емоційну залученість всіх, кого ця акція не залишила байдужою. Небайдужість залишає відбитки надовго. Не зупиняйтесь, дискутуйте, нам треба вчитися створювати власні сенси, а не жити готовими лекалами".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...