Колишній дипломат назвав найбільшу небезпеку для України від Росії

Україна практично не зникає з порядку денного російських телешоу, витісняючи навіть тему коронавірусу.

Як пояснив колишній український дипломат Дмитро Чекалкін, там приділяють більше уваги українським питанням, ніж російським, і це є великою загрозою, яку недооцінюють журналісти з України, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"15% російського держбюджету засекречено, кошти йдуть на операції, як висловився Сурков, для стабілізації російської політичної системи, тобто на гібридну війну. Це величезні суми, у минулому році вони становили 35 млрд доларів. І витрачаються не тільки на озброєння якихось нових військових підрозділів. Кілька років тому була створена нова гірничо-штурмова дивізія, на яку витратили 2 мільярди доларів", – сказав Чекалкін.

Він пояснив, що якщо на одну дивізію витрачають таку суму, то можна уявити, наскільки великі ресурси йдуть на розвиток найрізноманітніших інструментів впливу на свідомість громадян, починаючи з телеканалів NewsOne, "Наш", 112-й і Zik, і закінчуючи групами в соціальних мережах, які розкручують і живлять спецагенти в Україні.

"Якщо за часів, коли я вчився в інституті у нас було 40 випускників на курсі спецпропаганди, то сьогодні відповідні вузи РФ випускають сотні таких фахівців. І те, що ми знаємо про початківців журналістів з так званої "ботоферми Савушкіна" в Пітері – це ж просто верхівка айсберга", – сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...