Колишній радник Путіна розповів, навіщо той звільнив Надію Савченко

Персональні санкції могли мати непередбачувані і досить небажані наслідки для Путіна і його оточення.

У фрагменті інтерв'ю з відомим російським економістом Андрієм Ілларіоновим, який протягом п'яти з половиною років був радником президента Російської Федерації Володимира Путіна з економічної політики, він розповів українському журналісту і телеведучому Дмитру Гордону, за яких обставин було прийнято рішення повернути Україні Надію Савченко. Фрагмент розмови з програми "Гордон" Дмитро Гордон опублікував на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Ілларіонов заявив, що "список Савченко" з'явився слідом за так званим "списком Магнітського". Він включав понад 80 осіб і був розісланий в парламенти багатьох країн, в тому числі і в Сполучені Штати Америки. Приблизно через тиждень після цього його стали активно обговорювати. Однак це обговорення велося не публічно, а тільки в урядових колах. А вже через 10 днів Путін віддав розпорядження про початок процедури звільнення Надії Савченко. "Я хотів би звернути увагу на те, що коли Надія Савченко ще перебувала в російській в'язниці, слідом за списком Магнітського був підготовлений список Надії Савченко. І цей список, який включав понад вісімдесят прізвищ, починався з прізвища Путін. Після того як цей список був підготовлений, це був робочий проект, він був розісланий в парламенти європейських держав, до Європейського парламенту, в уряди європейських держав, в Сполучені Штати Америки. Приблизно через тиждень, через 10 днів після того, як цей список почав інтенсивно обговорюватися (не публічно, а всередині урядових кіл), Володимир Путін віддав розпорядження почати процедуру звільнення Надії Савченко", - розповідь Ілларіонов.

Також він додав, що введені санкції проти Росії мають обмежений вплив, наприклад, для російської економіки. Однак персональні санкції могли мати непередбачувані і досить небажані наслідки для Путіна і його оточення: "Тому, хоча з одного боку, санкційні дії надають обмежений вплив на уповільнення, наприклад економічного зростання в Росії, на стан економіки Росії. Однак персональні санкції, зокрема санкції, що стосуються осіб, безпосередньо відповідальних за прийняття кримінальних, корупційних і агресивних дій, тут наслідки можуть бути не цілком очікувані", - підсумував російський економіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...