Колишній розвідник розповів про вплив ФСБ на російськомовне населення США

Є цілий прошарок людей в російськомовній еміграції, які живуть виключно за рахунок кеша, що йде від ФСБ.

У США серед мігрантів з пострадянського простору є особлива група. Це так звана російськомовна «ковбасна еміграція». Її відрізняє висока готовність до вуличних протестів, як недавно біля Капітолію. Більш того, настрої в цьому середовищі спеціально підігріваються з Москви. Про це розповів колишній розвідник КДБ СРСР, однокурсник Володимира Путіна по інституту КДБ Юрій Швець, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

За словами екс-розвідника, в Штатах активно діють організації, підконтрольні ФСБ. «У США, крім посольства, російська держава представлена організацією, яка називається Російським центром науки і культури. ... Це дах або прикриття ФСБ. Є цілий прошарок людей в російськомовній еміграції, які живуть виключно за рахунок кеша, що йде від цих центрів», - пояснив екс-розвідник.

За словами Швеця, екзальтовані настрої серед «ковбасних мігрантів» підтримуються ще й через соціальні мережі: «У соціальних мережах, щоб влаштувати вереск, багато не треба. Досить кількох людей, які будуть вітійствувати (продукувати порожні багатослівні тексти), і кількох тролів, які все це будуть підтримувати, чим, власне кажучи, вони і займаються».

На думку колишнього розвідника, Штати вже дійшли до розуміння, чим загрожує діяльність «російських центрів культури», а тому з ними будуть боротися. «Сплески активності російського центру в Америці ще тривають, але я думаю, вони теж будуть придушені. У США є ясне, повне розуміння і у спецслужб, і держагентств, пов'язаних із зовнішньою політикою, що ось цього "подарунку" у вигляді Трампа, який отримала Америка на останні чотири роки, вона в значній мірі зобов'язана Кремлю. Так що ніхто і ніщо не буде забуте», - підсумував Швець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...