Колишній соратник молдовського олігарха-втікача Плахотнюка покінчив життя самогубством

Бізнесмен Юрій Лункашу, близький друг і соратник колишнього лідера Демократичної партії Володимира Плахотнюка, який втік з країни після зміни влади, застрелився увечері 17 серпня.
Юрій Лункашу

В суботу ввечері в поліцію звернувся водій Лункашу, який повідомив про загибель свого начальника, передають Патріоти України з посиланням на молдовські ЗМІ.

На допиті в поліції він розповів, що в суботу ввечері шеф викликав його до себе додому, оскільки захотів "покататися, щоб подихати свіжим повітрям". Водій під'їхав на службовій машині до будинку Лункашу, де той сів в автомобіль, і попрямував до траси маршруту R-6.

В якийсь момент Лункашу попросив водія зупинити машину в полі та написав записку такого змісту: "Білий будиночок я купив в 2017 році, я був інвестором". Потім він вийшов з машини і сказав водієві, що хоче подихати свіжим повітрям, після чого вистрілив собі в голову з пістолета Astra № 85034 калібру 6.35 і помер на місці.

У Державному реєстрі зброї на ім'я Юрія Лункашу зареєстровано шість одиниць вогнепальної зброї.

Лункашу був президентом Клубу ділових людей "Interdependenţa" і володів частками в компаніях SC "DENIR LUX", "PRIMPROF CONSTRUCT", "ACVILIN-GRUP" і "GB & CO". Це компанії, що працюють в галузі будівництва, імпорту меблів, сигарет і виноробства.

Ім'я Юрія Лункашу пов'язано з операцією на суму понад 154 млн леїв, в результаті якої кіпрський офшор Investar Investments Limited купив у Кишиневі будівлі, які належали Плахотнюку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...