Колишній топчиновник "Укрзалізниці" звинуватив екснардепа в кришуванні корупційних схем

Рязанцев розкритикував роботу Лещенка.

Андрій Рязанцев

Ексдиректор "Укрзалізниці" з фінансів Андрій Рязанцев звинуватив члена наглядової ради компанії Сергія Лещенка в тому, що він приховував інформацію про закупівлі, покриваючи корупційні схеми. Про це він написав у Facebook, коментуючи рішення Антимонопольного комітету про штраф майже на 70 млн грн для компанії "Інтерпайп" Віктора Пінчука, яка монопольно постачала колеса для УЗ, передають Патріоти України.
За інформацією Рязанцева, "Інтерпайп" намагалася продати "Укрзалізниці" колеса за ціною мінімум удвічі вищою від середньоринкової. Колишній топменеджер заявив, що відмовився укладати угоду, після чого його звільнили. Він нагадав, що розповів про цю ситуацію на пресконференції після звільнення.
"За матеріалами, викладеними на пресконференції, Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу, другу справу було відкрито за моєю заявою Печерським РВВС. Фігурантами цих справ є Андерс Ослунд, Сергій Лещенко, Іван Юрек, Крістіан Кун та інші топменеджери залізниці, які вперто не ходять на допити. І не дивно. Бояться. Відчувають, що коло звужується", – вважає Рязанцев.
Він додав, що, крім штрафу, АМКУ усунув "Інтерпайп" і пов'язані з нею компанії РЕТЕК і "Транспортні інвестиції" від публічних закупівель на три роки. "Враховуючи, що лише на трирічному контракті "Укрзалізниці" корупційна складова мала становити 1,2 млрд грн, а за останні 10 років необґрунтоване завищення цін на колеса становило близько $60–90 млн, то покарання відповідає порушенню", – підкреслив Рязанцев.
На його думку, "якби Лещенко, як відповідальний за антикорупційні дії в наглядовій раді, ставився до роботи відповідально, то у компанії було б набагато більше грошей".
"Але саме Лещенко намагався неприкритою брехнею приховати реальну ситуацію по цьому питанню та вигородити інших учасників цієї змови в середині компанії, а саме Андерса Ослунда, який покинув наглядову раду "Укрзалізниці" під тиском незаперечних фактів", – вважає колишній менеджер компанії.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...