Колишній віце-прем'єр розповів, якою має бути мінімальна зарплата (відео)

За словами колишнього урядовця, в Україні сьогодні створені умови для підвищення мінімальних зарплат до рівня 6500-7000 грн.

Про це в ефірі ObozTV заявив колишній віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, коментуючи заплановане на 2020 рік підвищення мінімальної зарплати з 4173 до 4723 грн, передають Патріоти України.

"Мене різонула тема щодо підвищення мінімальної зарплати тільки до 4723 грн. Ця цифра, на мій погляд, абсолютно не є адекватною і не відображає ситуацію. Ця цифра писалася під те, що економіка зростає приблизно на 2,5-3%. Але сьогодні наш уряд передав новому уряду економіку з ростом 4,6%", - заявив Розенко.

"Ми забезпечили більш енергійне зростання економіки, ніж передбачали. На мій погляд, це збільшення зростання економіки повинні відчути люди в підвищенні їх зарплат і пенсій. Цього не відбувається... На мій погляд, початок року можна спокійно почати з цифри не менше 6500 мінімальної зарплати і до кінця року її довести до цифри 7000 грн", - підкреслив він.

На думку колишнього віце-прем'єра, цифра 4723 грн, яку запропонував новий уряд, не відповідає на питання, як влада буде захищати ринок праці України від його знекровлення, від втечі українців за кордон.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...