Комбата УДА Червня поховають у Львові

Андрій Гергерт боровся з раком шлунка, але перемогти хворобу йому не вдалося.

2-го і 3 серпня у Львові відбудеться церемонія прощання зі 42-річним ветераном АТО, комбатом "Української добровольчої армії" Андрієм Гергертом, який помер після важкої хвороби. Військовослужбовця поховають на Личаківському цвинтарі. Про це повідомили на сайті Львівської міської ради, передають Патріоти України.

Порядок прощання і похорону:

– 2 серпня, неділя, із 15.00 – прощання з померлим у його будинку за адресою: вулиця Короленка, 1а, попрощатися можна буде вдень і вночі;

– 3 серпня, понеділок, 11.00 – прощання в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла за адресою: вулиця Театральна, 11.

Уродженець Львівщини, 42-річний ветеран АТО помер 1 серпня після тривалої хвороби: в січні 2020 року у нього діагностували рак шлунка, в лютому лікарі дійшли висновку, що пухлина неоперабельна.

В Україні Гергерт пройшов лапароскопію, також йому вшили спеціальний порт у вену біля ключиці, писали на сторінці "Аратта 8-й батальйон УДА" у Facebook.

10 лютого ветеран розповідав, що ліг на лікування у клініку австрійської столиці Відня. Однак перемогти хворобу йому так і не вдалося.

Гергерт (Червень) – один із найближчих соратників екслідера "Правого сектору" Дмитра Яроша. З 2014 року воював на Донбасі. У 2016 році його нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...