"Компанії, пов’язані з Медведчуком, будують дорогу між РФ і Китаєм", - "Схеми" (відео)

Після того, як будівництво канатної дороги в Амурській області буде завершено, російська влада обіцяє його реалізаторам податкові пільги для комерційної діяльності на кордоні РФ і КНР.

Компанії, пов’язані з родиною нардепа від “Опозиційної платформи – За життя”, кума президента РФ Віктора Медведчука і його соратника Тараса Козака, будують канатну дорогу між Росією та Китаєм. Про це йдеться в розслідуванні програми “Схеми” “Дорога в Китай“, передають Патріоти України.

Журналісти з’ясували, що власник і директор російської компанії “ВЕД Девелопмент” Олександр Барімов, що будує канатну дорогу, одночасно є гендиректором АТ “Ньюйол”. При цьому “Ньюйол” входить до структури “Південь Енерго” – компанії, бенефіціарною власницею якої є дружина Медведчука телеведуча Оксана Марченко.Зазначається, що Барімов спільно користувався однією машиною із засновником АТ “Ренесанс” Олександром Мартиненком. Згідно з декларацією Медведчука, бенефіціарною власницею в даному випадку також є Марченко.

Крім цього, у Марченко з Барімовим є фінансові взаємини – придбання цінних паперів – на значні суми (понад 133 млн рублів). А протягом 2016-2018 років, коли народний депутат України Тарас Козак вказував російську фірму «Добробут Інвест» як свою власну, її директором був Барімов – уродженець Білорусі, який отримав російське громадянство в 2004 році.

Крім “ВЕД Девелопмент”, в будівництві канатної дороги бере участь група компаній “Регіон”, пов’язана з сім’єю Медведчука. Місцева влада називає її головним інвестором зведення “канатки”.

ГК “Регіон”, як зазначено на її сайті, контролюється російським бізнесменом Сергієм Судариковим, якого в російських ЗМІ називають близьким до глави “Роснафти”, і давнім другом Путіна Ігорем Сєчіним.

У листопаді 2019 року російський ” Інтерфакс» повідомив, що брат лідера ОПЗЖ Сергій Медведчук “бере участь у прийнятті рішень щодо розвитку ВАТ “Аптечна мережа 36,6″”. Крупним акціонером цієї компанії є “Московський кредитний банк” з Концерну “Россіум”, який тоді очолював Судариков.

Кум Путіна в коментарі журналістам підтвердив, що його брат Сергій співпрацює із зазначеними компаніями, проте заявив, що сам не має бізнес-інтересу в будівництві канатної дороги і не знайомий з Барімовим.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...