Компенсація за ліки: У МОЗ розповіли, як отримати гроші хворим на коронавірус

Компенсацію можуть отримати, в тому числі й ті пацієнти, які проходили лікування вдома, під наглядом сімейного лікаря.

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що пацієнти можуть повернути кошти, які були витрачені на ліки проти коронавірусу, передають Патріоти України з посиланням на Сьогодні.

Держава компенсує українцям кошти за ліки, але тільки в тому випадку, якщо їх виписав лікар. Як розповіли в контакт-центрі по коронавірусу МОЗ, якщо лікар призначив лікування від COVID-19 амбулаторно, то отримати компенсацію можна. Але для цього потрібно зберегти всі чеки та результати тесту на коронавірус.

"Якщо у вас є всі чеки, то ви маєте право повернути гроші за лікування. Я зараз продиктую перелік документів... Для компенсації вартості лікування вам потрібно подати заяву та копію чеків в районне управління праці та соцзахисту. Тобто вам потрібні копії чеків, результат на "корону", що у вас дійсно був коронавірус, і слід написати заяву. Контакти можна знайти на сайті eHealth", - повідомили в контакт-центрі.

Варто відзначити, що пацієнти з коронавірусом, які лікуються вдома і знаходяться на самоізоляції, мають право виходити з дому на вулицю. Однак їм заборонено заходити в місця масового скупчення людей – наприклад, в магазини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...