Комунальникам хочуть дозволити вриватися в квартири українців через борги

В Україні борги за послуги ЖКГ становлять близько 60 мільярдів гривень. У Раді вже придумали, як повернути гроші в казну.

У парламент на розгляд подали новий законопроект № 2458, який дозволяє комунальникам вибивати борги і проникати в квартири без дозволу суду, передають Патріоти України.
Відзначається, що в запропонованому законі є пункт, де в невідкладних випадках дозволяється несанкціонований доступ в житло для проведення огляду або ліквідації аварії. Представники ЖКГ можуть зайти в будинок, квартиру без відома власників. Більш того, при необхідності комунальна служба може вибити вхідні двері і вікна.
На даний момент таке право мають лише правоохоронці і то у випадку, якщо в цьому приміщенні мають запобігти злочину. В інших випадках поліція може проникнути в квартиру тільки зі спеціальним дозволом суду.

Таким чином виходить, якщо законопроект 2458 приймуть, то у комунальників буде більше повноважень, ніж у поліції та інших силових органів! Що є нонсенсом!

Експерти вкрай стурбовані цим документом, називаючи його антилюдським, і пишуть, що пропоновані зміни - по суті рейдерське захоплення квартири, оскільки нікому не складе труднощів зайти всередину і змінити замки. Тим більше, якщо враховувати, що подібні дії пропонується проводити без присутності поліції.
При цьому фахівці підкреслюють, документ намагаються прийняти лише на догоду монополістам ЖКГ. А про українських громадян знову забули.

Залишається тільки сподіватися, що законопроект буде відхилений парламентом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...