"Константинополь не втручатиметься у внутрішні справи Української церкви", - Варфоломій

Вселенський патріарх запевнив, що з Константинополя Українська церква матиме "тільки високий захист і наші постійні молитви за успіх її справи".

Вселенський патріарх Варфоломій I на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським напередодні на Фанарі (Стамбул, Туреччина) заявив що Константинополь не втручатиметься у внутрішні справи Української православної церкви. "Як 1031 рік тому ми з Константинополя дали вам хрещення, так само і тепер ми дали вам незалежність, можливість для вашої Церкви виконувати своє служіння незалежно і без будь-якого втручання ззовні. Константинополь ніколи не буде втручатися у внутрішні справи Української православної церкви. Вона – повністю незалежна й автокефальна", - сказав Вселенський патріарх на зустрічі із Зеленським, його слова наведено на сторінці Православної церкви України (ПЦУ) у Facebook із посиланням на відділ преси і зв'язків Вселенського патріархату, передають Патріоти України.

Він запевнив, що з Константинополя Українська церква матиме "тільки високий захист і наші постійні молитви за успіх її справи".

Як повідомлялося, 8 серпня Зеленський зустрічався з Вселенським патріархом Варфоломієм I у резиденції на Фанарі. Президент України повідомив, що обговорив із патріархом ситуацію на Донбасі й питання повернення Криму, а також низку інших актуальних тем. "Наша спільна цінність - життя людини. І це головне для мене, особливо зараз, коли я став президентом України. Влада не повинна втручатися у церковні справи, я захищатиму незалежність церкви", - сказав Зеленський на зустрічі, слова якого передала прес-служба глави держави.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...