Консультуватиметься з американцями щодо повторних виборів? Оголошений Росією в розшук колишній суперник Лукашенка задумав покинути Україну

15 серпня стало відомо, що Росія оголосила Цепкала в розшук. У картці на розшук сказано, що Цепкало розшукується за статтею Кримінального кодексу.

Валерій Цепкало

Колишній головний суперник президента Білорусії Олександра Лукашенка Валерій Цепкало разом з сім'єю задумав покинути Україну і перебратися до Польщі. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на штаб білоруського політика, передають Патріоти України.

У Варшаві він планує зустрітися з «дуже впливовими» політиками з Вашингтона. У штабі також розповіли, що сім'ю Цепкало більше трьох годин утримували на прикордонному переході Троєбортне (кордон РФ і України) під час переміщення по нейтральній смузі через «мітки в базі».
15 серпня стало відомо, що Росія оголосила Цепкала в розшук. У картці на розшук сказано, що Цепкало розшукується за статтею Кримінального кодексу. Політик повідомив агентству РІА Новини, що на нього завели кримінальну справу і він вже «бачив документи». Пізніше Цепкало розповів, що в зв'язку з розшуком в Росію він «точно не поїде».
Засновника Парку високих технологій Валерія Цепкала не зареєстрували кандидатом на президентських виборах, пояснивши це тим, що він не зміг зібрати необхідну для висунення кількість підписів. Верховний суд Білорусі відхилив його скаргу на відмову ЦВК в реєстрації. Після цього Цепкало покинув країну разом з двома дітьми, побоюючись переслідувань - за його словами, він був проінформований про підготовку арешту. У МВС Білорусі заявили, що до них надійшли матеріали про «факти протиправної діяльності» Цепкала, відомство почало перевірку.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...