Контррозвідка СБУ запобігла влаштуванню росіянина на службу до Нацгвардії України

Під час подання документів до української силової структури чоловік свідомо не надав інформацію щодо наявності паспорта громадянина РФ.

Військова контррозвідка Служби безпеки України виявила та запобігла влаштуванню громадянина Росії на військову службу до підрозділу Національної гвардії, який залучається до проведення операції Об’єднаних сил. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передають Патріоти України.

Оперативники спецслужби встановили, що уродженець міста Славутич Київської області, після здобуття в Росії середньої освіти проходив строкову службу у ЗС РФ та брав участь у бойових діях на території Кавказу. У 2014 році чоловік прибув до Києва, де живуть його родичі.

У січні 2020 року він звернувся до Нацгвардії України з наміром укласти контракт про проходження військової служби в одному з її спецпідрозділів, який систематично виконує завдання у районі проведення операції Об’єднаних сил.При цьому під час подання документів до української силової структури чоловік свідомо не надав інформацію щодо наявності паспорта громадянина РФ. Також контррозвідники СБУ виявили особисті контакти «кандидата» з представниками російських правоохоронних органів, зокрема на тимчасово окупованій території України.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності російського громадянина до мережі військової розвідки РФ.

Заходи із запобігання протиправним діям на шкоду державній безпеці України, зокрема витоку службової інформації у сфері оборони, проводилися спільно з командуванням Національної гвардії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...