Корабельні стрільби, висадка з вертольотів і тренінги від НАТО: Як проходитимуть навчання Sea Breeze-2019

В Одесі на головній плануючій конференції навчань Sea Breeze-2019, які пройдуть на початку липня в Чорному морі, став відомий точний план заходу.

Про це повідомила в п'ятницю прес-служба Державної прикордонної служби України, передають Патріоти України.

За інформацією прикордонного відомства, в практичних діях сили Морської охорони та прикордонної авіації візьмуть участь в двох тактичних групах (в групі швидкісних патрульних катерів і багатонаціональної групи), де по черзі головуватимуть керівники навчань - Україна і США.

Багатонаціональна група кораблів, в яку буде входити флагман Морської охорони корабель "Григорій Куроп'ятников", отримає завдання з проведення стабілізаційних дій у кризовому районі, в рамках яких будуть відпрацьовуватися стрільби з усього наявного озброєння, протидиверсійної оборони корабля на переході морем, передача вантажів, пошук і порятунок людини за бортом, проведення оглядових операцій.

Підготовка оглядових команд довірена інструкторам Міжнародного центру підготовки оглядових груп НАТО з місцем дислокації в Греції. Вони проведуть курс спеціалізованих тренінгів для оглядачів зі складу екіпажів кораблів і катерів, а також для бійців відділів спеціальних дій на воді, які здійснюють силову підтримку звичайних оглядових груп.
Знову будуть проведені штурмові тренінги бійців відділів спеціальних дій на воді. Вони будуть включати в себе безпарашутне десантування з вертольота в воду, висадку з вертольота на судно і острівний об'єкт за допомогою спеціальних спускових пристроїв.
"Всього в навчаннях планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більше 900 чоловік особового складу, з яких 10 одиниць корабельно-катерного складу Морської охорони, вертольоти і 2 літаки прикордонної авіації та близько 200 чоловік персоналу Держприкордонслужби", - сказано в повідомленні.

До цього протягом тижня багатонаціональна команда координаторів проводила остаточне узгодження дій і сценаріїв майбутніх маневрів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...