Взимку, коли закінчується сезон свіжих овочів і різноманітної зелені, потрібно вводити до раціону коренеплоди та квашені продукти. Про це у ефірі ObozTV розповіла лікарка-дієтологиня Юлія Поворознюк, передають Патріоти України.
Насамперед дієтологиня порадила вживати овочі, які довго зберігаются, в тушкованому, запеченому або сирому вигляді – гарбуз, буряк, моркву, цибулю, капусту.
"Квашені продукти також обов'язково мають бути на вашому столі. Вони дуже корисні, оскільки в процесі ферментації в них утворюється багато вітаміну С та інших фітонутрієнтів, які зміцнюють наше здоров'я саме в осінньо-зимовий період. Щоб не хворіти", – зазначила Поворознюк.
Але водночас вона попередила, що людям, у яких проблеми з кишківником, вказані харчі слід споживати помірно – щоб не було здуття або дискомфорту в животі.
Крім того, за словами експертки, корисно урізноманітнити дієту замороженими літніми та осінніми овочами. Після розморожування їх добре додавати до варених або тушкованих страв.
"Зелень (куплену "не в сезон". – ред.) можна вживати, але її потрібно попередньо замочувати", – наголосила фахівчиня.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...