Коренеплоди та квашені продукти, або Як "підзарядитись" вітамінами взимку

Про головні джерела вітамінів та деякі особливості харчування в осінньо-зимовий період...

Взимку, коли закінчується сезон свіжих овочів і різноманітної зелені, потрібно вводити до раціону коренеплоди та квашені продукти. Про це у ефірі ObozTV розповіла лікарка-дієтологиня Юлія Поворознюк, передають Патріоти України.

Насамперед дієтологиня порадила вживати овочі, які довго зберігаются, в тушкованому, запеченому або сирому вигляді – гарбуз, буряк, моркву, цибулю, капусту.

"Квашені продукти також обов'язково мають бути на вашому столі. Вони дуже корисні, оскільки в процесі ферментації в них утворюється багато вітаміну С та інших фітонутрієнтів, які зміцнюють наше здоров'я саме в осінньо-зимовий період. Щоб не хворіти", – зазначила Поворознюк.

Але водночас вона попередила, що людям, у яких проблеми з кишківником, вказані харчі слід споживати помірно – щоб не було здуття або дискомфорту в животі.

Крім того, за словами експертки, корисно урізноманітнити дієту замороженими літніми та осінніми овочами. Після розморожування їх добре додавати до варених або тушкованих страв.

"Зелень (куплену "не в сезон". – ред.) можна вживати, але її потрібно попередньо замочувати", – наголосила фахівчиня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...