"Коронавірус може "поховати" газопроводи Путіна", - експерт

"Чорний лебідь" коронавіруса обрушив ціни на енергоносії.

Пандемія коронавіруса може перешкодити Росії добудувати газопровід в обхід України "Північний потік-2". Таку думку в ході відеоконференції, організованої Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) та представництвом фонду Ганса Зайделя в Україні, висловив завідувач відділу енергетичної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Суходоля, передають Патріоти України.

За його словами, Росія при реалізації проектів обхідних газопроводів довгий час не зважала на їх економічну складову. "Росія готова корумпувати західних політиків стільки, скільки потрібно, для того, щоб побудувати ці потоки", - сказав Суходоля.

Однак на світових ринках змінилася ситуація. По-перше, за словами експерта, Росія проспала сланцеву революцію, яка створила для неї нового конкурента на зовнішніх ринках - США: "І "Північний потік" забуксував тільки в той момент, коли США зайнялися безпосереднім виходом на європейський ринок".

Крім того, прилетів "чорний лебідь" коронавіруса, який обрушив ціни на енергоносії. "І потенціал російського корумпування різко впав. І, можливо, станеться така ситуація - можливо, вона вже є - коли ці потоки просто будуть генерувати постійні збитки. З огляду на інші аспекти, це може допомогти нам переконати Європу і ще декого, відмовитися, принаймні, від "Північного потоку-2" і добудови і розширення "Турецьких потоків", - резюмував Олександр Суходоля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...