Коронавірус найбільше ударив по українському турбізнесу

Українці стали погоджуватися на поїздки лише на острови – Балі, Мальдіви, а також на кілька інших країн, тільки не в Європу.

В Україні найбільше від коронавірусу COVID-2019 постраждав туристичний бізнес: упав попит на поїздки до європейських країн. Про це розповів глава Української асоціації туроператорів Ігор Голубаха, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

За його словами, люди стали погоджуватися лише на острови – Балі, Мальдіви, а також на кілька інших країн, тільки не в Європу. "Європу ніхто зараз не замовляє, і ми не пропонуємо. Люди погоджуються на відпочинок на островах – Балі, Мальдіви. Поки острівний відпочинок не лякає людей. Також їдуть в Єгипет. Їдуть і в Об'єднані Арабські Емірати – місцеві авіакомпанії пропонують бонуси, щоб пасажиропотік не падав", – зазначив він.

За словами Голубахи, туроператори розуміють, що зараз людей охопив масових психоз, який викликаний коронавірусом. "Але, з іншого боку, зараз низький сезон. Скоротилися обсяги раннього бронювання, зокрема на літній відпочинок до Туреччини. І деякі оператори, щоб активізувати продажі, пропонують 100% повернення вартості путівок, у разі скасування поїздки", – наголосив глава Української асоціації туроператорів.

Як далі йтиме продаж, Голубаха не може сказати. Він зазначив, що індикатором стануть травневі свята, коли почнеться активність.

Зі свого боку директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук заявив, що зараз роблять акцент на внутрішній туризм. "Зараз вживають заходів, які стимулюють розвиток внутрішнього туризму, щоб не збанкрутували готелі, розраховані в першу чергу на іноземців", – сказав він, додавши, що така ситуація складається не тільки в Україні, але і в інших країнах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...