Коронавірус у дитини: Вчені повідомили, які симптоми повинні насторожити батьків

Симптоми коронавируса у дітей дещо відрізняються від дорослих.

Як і дорослі, діти можуть заразитися коронавірусом. Хоча вони переносять захворювання набагато легше, а летальні випадки серед них поодинокі, деякі симптоми повинні насторожувати батьків, передають Патріоти України з посиланням на The Irish Timе.

Типові симптоми коронавірусної інфекції у дітей такі ж, як у дорослих: висока температура і сухий кашель. Однак у деяких малюків проявляються неспецифічні ознаки, характерні для більшості поширених вірусних інфекцій: нежить і шлунково-кишкові розлади (діарея і блювота).

Професор Карина Батлер назвала симптоми, при яких потрібно негайно реагувати і звертатися до лікаря:
  • утруднене дихання під час фізичної активності;
  • млявість, сонливість;
  • відмова від пиття, зменшене вживання рідини.
В цілому огляд 45 наукових робіт про вірус, опублікованих до 18 березня дослідниками зі Швеції, Великобританії і США, показує, що на дітей припадає від 1 до 5 відсотків діагностованих випадків Covid-19. У 96% тих, що заразилися, дітей захворювання протікає в дуже легкій формі. І тільки менш ніж у 0,2% - у вкрай важкій.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...