Коронавірус в Україні: "99% масок, які продають в аптеках, не захищають взагалі", - підприємець

Після того, як в Україні зафіксували перші випадки зараження коронавірусом, українці почали масово купляти маски та антисептики.

Підприємець та блогер Олексій Давиденко заявив, що майже усі маски, які залишились у аптеках, не виконують своєї функції – не захищають від вірусів, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

За словами Давиденка, все через те, що майже не залишилося сировини для виготовлення якісних масок. Він розповів, що гумок та металевих фіксаторів, які тримають маску на обличчі – в країні та за кордоном немає. Також відсутній найголовніший елемент у медичній масці.

"У тришарових масках повинен бути головний захисний елемент, який виконує роль фільтру і на 95% захищає від вірусів, які є в соціумі. Однак на сьогодні цієї сировини в Україні ніхто не виробляє, за кордоном вона закінчилась", – пояснив Олексій Давиденко.

"Тому можна констатувати – 99% масок, які сьогодні є в мережах продажу, не виконують своєї функції. Це лише ажіотаж, психоз і спроба спекулянтів на цьому заробити", – додав Давиденко.

Підприємець наголосив, що йдеться саме про звичайні маски, а не респіратори. За його словами, заробляти на масках почали не лише в Україні, але й інших країнах, де зафіксовано коронавірус. "Люди обурюються, що маска коштує 20-35 гривень. Однак у Франції одна маска коштує 2-3 євро, у США – від 3 до 5 доларів, а в Шанхаї, в період піку захворювань, – 8 доларів. Ви ж розумієте, що собівартість цієї маски однакова у всіх країнах. Однак заробляли на них почали по-різному, бо розуміли, що масок гостро не вистачає", – пояснив Давиденко.

Також він додав, що "масочний режим", це маленька частина всіх тих заходів, яких люди повинні дотримуватись. "Те, що сьогодні люди психологічно сконцентрували свою увагу на масках – це не помилка, але таке обмежене мислення. Ми повинні більше думати про дезінфекцію рук, поверхонь, одягати одноразові рукавички та думати про антисептики", – сказав підприємець.

Давиденко зазначив, що люди більше довіряють маскам, адже вони їх бачать. Однак не всі розуміють, що маски призначені лише для тих людей, які вже захворіли.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...