Коронавірус в Україні: Лікар спрогнозував, коли чекати критичної ситуації

До 1 вересня епідемічна ситуація в Україні навряд чи серйозно зміниться.

З 1 вересня залежно від епідемічної ситуації Україну планують поділити на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону". Лікар-інфекціоніст, колишній глава Центру громадського здоров'я України Володимир Курпіта вважає, що на даний момент складно прогнозувати, які регіони України увійдуть в ту чи іншу зону, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Дуже невдячна справа зараз робити якісь прогнози на такий тривалий період, оскільки ситуація змінюється досить динамічно. Все залежатиме від дуже багатьох факторів", - зазначив Курпіта.

Він висловив припущення, що до 1 вересня ситуація залишиться приблизно такою ж, як і зараз. За його словами, можливо трохи погіршиться епідемічна ситуація в південних регіонах України, оскільки традиційно в серпні люди можуть поїхати туди відпочивати.

"Але найбільш критичну ситуацію можна очікувати десь у другий-третій тиждень жовтня, коли в Україні традиційно розпочинається сезон гострих респіраторних захворювань", - вважає Курпіта.

Він додав, що Київ залишиться в зоні ризику у зв'язку з тим, що це місто-мільйонник, куди приїжджає велика кількість людей як з країни, так і з-за кордону.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...