Коронавірус в Україні: Лікарка "швидкої" розповіла про причини високої захворюваності медиків

Лікарка зазначила, що медики не нехтують заходами безпеки.

Лікарка "швидкої допомоги" у Чернівцях Аліса Гріщенкова, яка вже вдруге хворіє на Сovid-19, вважає, що причиною повторного інфікування стали умовою, в яких доводиться працювати медикам екстрених служб, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Медик розказала, як відбуваються виїзди на виклики, та чому спеціальні захисні костюми використовуються не завжди.

"Поза роботою я дотримуюсь карантину, відвідую громадські місця лише в масці, дотримуюсь дистанції, завжди ретельно мию руки. Імовірно, я заразилась на роботі. На "швидкій" є спеціальні бригади, які їздять до хворих на коронавірус, вони завжди їздять в костюмах, тому завжди захищені. Але саме працюючи не в таких спецбригадах, а в звичайних, при виїздах на травми, кризи, втрату свідомості, є більша імовірність заразитись. Все тому, що ми ніколи не знаємо, чи є пацієнт, його рідні хворими, носіями коронавірусу", – визнає Аліса Гріщенкова.

Також лікарка зазначила, що медики не нехтують заходами безпеки, але не всі приїжджають на виклики в костюмах. "На всі виклики ми їздимо в масках і рукавичках, але не на всі в костюмах і окулярах. Уявіть ситуацію, спека +32 градуси, виклик "втрата свідомості" на вулиці. Ми приїжджаємо, лежить пацієнт, а навколо нього 10-15 людей, всі без масок. На таких викликах дуже велика ймовірність захворіти", – пояснює Гріщенкова.

Лікарка зазначила, що медики на всі виклики виїжджають у захисних костюмах, тільки якщо було підтвердження чи підозра коронавірусу. "Коли диспетчер дзвонить і каже "вдягайтесь, там температура і підозра", ми їдемо в повній амуніції. Щодо інших викликів, то було кілька разів, коли бригади "попадали" на коронавірус, коли люди свідомо чи не свідомо не казали диспетчерам, що у них є симптоми коронавірусної інфекції. Тобто бригада їхала, наприклад, на виклик "підвищений тиск", а виявлялось, що крім тиску, людина кашляє, має підвищену температуру і була в контакті з людиною, яка повернулась з-за кордону і зараз хворіє. Такі бригади вимушено відправлялись на самоізоляцію", – розповідала Аліса Гріщенкова.

Нагадаємо, що лікарка "швидкої допомоги" у Чернівцях Аліса Гріщенкова вдруге за кілька останніх місяців хворіє на Covid-19. Вперше медик захворіла наприкінці квітня, а "закрила" лікарняний 29 травня. Нині перебуває на лікарняному вже вдруге, хворіє другий тиждень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...