Коронавірус в Україні: На Буковині жінки носять хворих з COVID-19 на простирадлах (відео)

З'явилося відео з жахливими умовами лікарні у Чернівцях, де лікують пацієнтів з коронавірусом.

В обласній лікарні Чернівців показали жахливі умови, в яких лікують хворих на коронавірус. Так, на відео потрапив момент, як хворого на коронавірус переносять на простирадлах в реанімацію жінки-медики. Причому на робітницях лікарні немає захисних костюмів. Пояснюють вони це тим, що вже перехворіли на коронавірус, тому захист їм без потреби, передають Патріоти України з посиланням на УП.

Біля будівлі ремонт, тому пацієнта несуть на руках до каталки, яка стоїть в трьох метрах від дверей. Четверо жінок - працівниці лікарні, а п'ята - його дружина. В руках вони притримують кисневі подушки, а чоловік голосно стогне від задухи. Пацієнт - викладач місцевого університету.

Як розповів Сергій Цинтар, головний лікар обласної лікарні, будівля стара, тому не пристосована під каталки. А пацієнтів час від часу треба транспортувати в інше відділення.

Втім, проблеми медустанови на цьому не закінчуються. Так, в "інфекціонці" нема душа і кімнати відпочинку для медиків.

"Мені соромно, коли пацієнти запитують - чому у вас немає гарячої води? Соромно за наші умови, за нашу ванну кімнату", - каже завідувачка відділенням Валентина Міндреску.

Спочатку лікарям видавали зелені "протичумні" костюми, потім халати з зав'язками на спині, потім прогумовані костюми, а нині - щось середнє між тканиною і поліетиленом. Але в них потрібно ходити чотири години, а зміна триває 24.

Тому ніхто у відділенні костюми не носить, адже все одно всі вже перехворіли.

"Ми одягали їх у лютому, березні, квітні, і що це нам дало? Все одно захворіли. І так само всі наші колеги - середній, молодший персонал", - говорить Міндреску.

В палаті інтенсивної терапії не вистачає кисню.

"Це у нас такий зволожувач, імітація, - показує Наталія на пластикову пляшку з-під "Моршинської", до якої по розвилці "спускається" кисень. Після зволоження він переходить у світло-зеленій трубці до маски, що закріплюється на обличчі пацієнта, і, відповідно, в його дихальні шляхи. Одночасно до кисню у відділенні можуть підключити тільки чотирьох пацієнтів. Втім, зараз працюють над новою розвилкою", - кажуть у лікарні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...