Коронавірус в Україні: На Франківщині лікар тікав від хворого, який повернувся з Європи

Чоловік прийшов, щоб його обстежили.

Українець Андрій Марунчак, який повернувся з Великобританії, налякав працівників лікарні в місті Галич Івано-Франківської області. Чоловік прийшов, щоб його обстежили, але від нього відразу ж почали тікати, злякавшись коронавірусу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

До України Марунчак повернувся 10 березня через нідерландський Утрехт. У літаку він спілкувався з італійкою. До медиків він звернувся 13 березня, коли відчув, що захворів.

"У поліклініці в п'ятницю нікого не було, тому я спустився до відділу швидкої допомоги. Стукаю в кімнату, звідти вийшов один лікар і запитав:" Що ви хочете ". Я відповів, що задихаюся і мене болить у грудях. У нього перше питання: "а Ви звідки приїхали?". Я відповів, що прилетів з Європи. Почувши це, працівники закрили двері зсередини, а лікар, який вийшов, почав від мене тікати", – розповів чоловік.

Він уточнив, що лікар втік на другий поверх шукати своїх колег. Марунчак побіг за ним з проханнями про допомогу, тому що не може дихати. На ходу лікар відповів, що це робота сімейного лікаря.

Після інциденту лікар швидкої всі таки відвів його в приймальню, але там сталася схожа історія.

"Єдина лікар погодилася зробити флюорографію. Однак в приймальні, почувши, що я прилетів з Європи, весь медперсонал, крім однієї медсестри, вибіг ... Вона вирішила зробити мені кардіограму, а в приміщення приймальні тим часом продовжили приходити інші люди. Згодом вже поміряли температуру, вона виявилася підвищеною - 37,5", – розповів Андрій.

До вечора чоловіка помістили в палату і викликали швидку з Івано-Франківська, які, за словами чоловіка, діяли більш професійно: його зустріли в захисних костюмах і ізолювали.

Там же пацієнту зробили тест на коронавірус. Результат йому озвучили в телефонному режимі 17 березня, які показали, що у Марунчака грип А. Потім його виписали з лікарні.

Директор Галицької лікарні заявив, що допомогу надали відповідно до інструкції, проте він визнав, що реакція в перші хвилини могла бути неправильною.

"Можливо, з огляду на ту ситуацію в цілому в світі, такий випадок стався у нас вперше і можливо психологічно медперсонал не був готовий до цього, і в перші кілька хвилин реакція була неправильна. Але йому допомогу надали", – зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...