Коронавірус в Україні: На Луганщині медики, хворі на COVID-19, лікують інфікованих пацієнтів

Медичних працівників катастрофічно не вистачає.

У Сєвєродонецькій міській багатопрофільній лікарні є лікарі, які зараз лікуються від коронавірусу і одночасно виконують свої обов’язки, лікуючи інших інфікованих, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

За словами голови лікарні Романа Водяника, поступово заклад збільшує кількість ліжок для інфікованих коронавірусом, але головна проблема — не вистачає медиків. «Зараз основне питання — це лікарі, медсестри, санітарки. Їх не замінить ніякий волонтер. Навіть не кожен лікар має потрібні знання, щоб лікувати тяжкі пневмонії», — сказав він.

Лікар заявив, що ряд медиків одночасно хворіють і лікують інших. «У мене у трьох відділеннях лікарі одночасно хворіють на ковід, лікуються, і вони ж лікують своїх пацієнтів. Тобто якщо медик або на стадії одужання, або хворіє у легкій формі, то він у своєму відділенні одночасно і пацієнт, і лікар», — сказав він.

За словами Водяника, сьогодні на COVID-19 хворіють 12 медиків з інфекційного відділення, а всього по лікарні позитивні діагнози отримали 60 медпрацівників. «Двоє медиків вже тиждень перебувають у реанімації у важкому стані. Обидва працювали з хворими на COVID», — сказав директор лікарні.

Водяник додав, що у них лікарі і медсестри працюють і на півтори, і на дві ставки. «Ми навіть не можемо оплатити ту кількість годин, яку вони відпрацьовують. Я вважаю, що це тихий мовчазний подвиг медперсоналу», — сказав він.

Станом на понеділок, 26 жовтня, в Луганській області всього підтвердили 3233 випадки коронавірусу, 61 — летальний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...