Коронавірус в Україні: Науковець пояснив спад захворюваності COVID-19 в Україні

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 4385 осіб, зафіксовано 75 летальних випадків, 7191 пацієнт одужав.

На спад захворюваності COVID-19 в Україні могли вплинути кілька факторів, зокрема, поведінка вірусу і ставлення громадян до дотримання карантинних заходів. Про це розповів академік Національної академії наук Сергій Комісаренко, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

За словами вченого, вірус стає то більш контагіозним, то менш контагіозним (заразним). "Поки що немає новин про те, що вірус стає більш чи менш летальним, що він викликає більш жорстке або полегшене захворювання. Його поведінка щодо перебігу захворювання поки що не змінилася. Але його контагіозність змінюється", - зазначив він.

Комісаренко відзначив, що люди також почали поступово розуміти небезпеку коронавірусу. "Другий фактор, також вкрай важливий - це те, що наші люди поступово починають розуміти небезпеку вірусу і захворювання COVID-19, яке він викликає, і починають більш ретельно виконувати рекомендації карантину: маски, миття рук і дистанціювання", - додав він.

Академік також висловив думку, що в Україні не стали робити менше тестів на коронавірус, але його стали менше виявляти. «Якщо менше виявляють вірус, отже, менше людей зверталися за діагностикою та, можливо, менше людей було інфіковано. Зрештою, це відбувалося і відбувається в різних країнах по-різному. Можливо, у нас насправді зараз менше людей інфікуються цим коронавірусом, і, можливо, що у нас закінчується перша хвиля. І було б добре, щоб друга хвиля взагалі не почалася або почалася набагато пізніше», - резюмував вчений.

В Україні після карантину вихідного дня фіксують стабілізацію ситуації з коронавірусом. У будні дні добовий показник тримається на рівні 10-11 тисяч випадків зараження, а у вихідні традиційно знижується.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...