Коронавірус в Україні: Ситуація погіршується - на Буковині можуть посилити карантин

За минулу добу в Чернівецькій області виявили 638 випадків коронавірусу.

У Чернівецькій області, яка вже завтра може потрапити в «червону» зону через погіршення ситуації з коронавірусом, розглядають доцільність введення карантину вихідного дня. Як заявив на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, завтра МОЗ може скликати засідання Національної комісії ТЕБ і НС для посилення карантинних обмежень у Чернівецькій області, передають Патріоти України.

"Тому що це вже буде третій день, коли індикатори в Чернівецькій області три дні поспіль перевищуватимуть норми. Що буде підставою для оголошення в області червоного рівня епідеміологічної небезпеки", - заявив він.

Нагадаємо, регіони вводять "червону" зону, якщо хоча б два з п'яти показників перевищуватимуть норму три дні поспіль. Йдеться про такі показники:

  • завантаженість ліжок з киснем в регіоні більш ніж на 65%;
  • понад 60 госпіталізацій з 19 на 100 000 населення протягом семи днів;
  • зростання кількості госпіталізацій в регіоні на 50% за тиждень;
  • менш як 300 ПЛР-тестів за сім днів на 100 000 населення;
  • коефіцієнт виявлених випадків коронавірусу серед протестованих понад 20%.

Своєю чергою, як заявила в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, рішення про введення карантину вихідного дня місцева влада прийме сьогодні. "Через півгодини засідатиме наша комісія ТЕБ і НС. Ми будемо розглядати можливість введення карантину вихідного дня або повноцінних обмежувальних заходів з понеділка, які відносяться до "червоної" зони", - розповіла вона.

Водночас, за словами Гусак, область закривати не будуть.

МОЗ повідомило, що за минулу добу в Чернівецькій області виявили 638 випадків коронавірусу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...