Коронавірус в Україні: У Харкові нові пацієнти отримують кисневу підтримку прямо в приймальному відділенні, чекаючи поки не звільниться ліжко в палаті

Харківська інфекційка розрахована на 290 пацієнтів.

У Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні пацієнтами з коронавірусом стабільно зайняті всі 290 ліжок, госпіталізують тільки важких хворих з низьким рівнем кисню в крові. Про це повідомив директор лікарні Павло Нартов, передають Патріоти України з посиланням на KHARKIV Today.

За його словами, нові пацієнти після надходження отримують кисневу підтримку в приймальному відділенні, поки не звільниться ліжко в палаті. Для цих цілей використовується кисневий концентратор.

«До нас доставляють хворих, якщо у них є низький рівень сатурації (це — нижче 93%), в тому випадку, коли у нас є вільні ліжка кисневі. Якщо їх немає, у нас є в приймальному відділенні кисневий концентратор, через який вони дихають. Ми дивимося, якщо є хворі, які можуть самостійно дихати, ми їх просто звільняємо з кисневої точки або концентратора. Той хворий, який перебуває у нас в приймальному відділенні, госпіталізується на цю кисневу точку», — пояснив Нартов.

За словами головлікаря, в харківській інфекційці щодня від ускладнень коронавірусу вмирають по кілька осіб, максимальна кількість померлих в один день — вісім.

Директор інфекційки попередив, що з настанням епідсезону грипу та ГРВІ ситуація з коронавірусом істотно погіршиться. «Інфекція є, важких хворих з кожним днем все більше і більше. Поки ми стримуємо цю інфекцію. Але як буде наступного місяця, коли буде ще грип та інші респіраторні інфекції?.. Тоді, напевно, буде перебіг цієї інфекції значно важким», — сказав Нартов.

У Харківській області за минулу добу зареєстрували 769 нових випадків зараження коронавірусом, з низ 501 — в Харкові. Всього по області виявили 40 330 підтверджених випадків СOVID-19, з них 7764 осіб одужали, 561 — помер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...