Коронавірус в Україні: З'явилися тривожні дані про спалах вірусу на Донбасі

На окупованій території Донбасу в лікарні привозять людей у важкому стані, але тестів на коронавірус немає.

За неофіційною інформацією, в ніч на 19 березня в одну з медустанов в окупованому РФ Донецьку привезли жінку 1986 року народження нібито з ГРВІ. Відзначають, що її стан погіршився і через добу вона померла, передають Патріоти України з посиланням на Інформаційний спротив.

За попередніми даними, після розтину тіла стало ясно, що причиною смерті жінки став коронавірус. Легені у пацієнтки були нібито "чорні", що свідчить про їх запалення.

Джерела в так званому "МОЗ ДНР" стверджують, що в інфекційних відділеннях Пролетарського, Куйбишевського та Калинінського районів Донецька вже знаходяться більше 30 людей з явними симптомами коронавірусу (висока температура, сухий кашель і задишка). Однак цей діагноз їм не ставлять. Відділення колишнього Донецького обласного протитуберкульозного диспансеру та Донецького міського туберкульозного диспансеру повністю забиті хворими з діагнозами "двостороння пневмонія" і "туберкульоз". При цьому у більшості з них ознаки захворювання на коронавірус.

Лікарі не можуть підтвердити або спростувати небезпечний діагноз, оскільки тестів на коронавірус немає. Для діагностики використовують тести на туберкульоз і грип, 70% з яких дають негативний результат. Медики вважають, що це побічно вказує на короновірус.

Крім тестів, в лікарнях на окупованих територіях немає захисних костюмів, засобів дезінфекції, медичних препаратів, а також апаратів ШВЛ. Медсестри перед страхом зараження масово звільняються, що спровокувало гостру нестачу персоналу для боротьби з хворобою.

Також плачевна ситуація і у бойовиків, які беруть участь в бойових діях. Після медогляду у багатьох виявили ознаки коронавірусу, туберкульозу і грипу. Їх негайно госпіталізували, проте, за словами лікарів, якщо найближчим часом не завезуть тести для визначення короновіруса, не створять умов для локалізації і лікування хворих, то епідемія може "вбити" всіх бойовиків, які "захищають ДНР". Також відзначають, що фахівці-медики приїжджають до них рідко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...