"Коронавірус виявився здатним витримувати високі температури", - Newsweek

Небезпечний збудник хвороб лишається активним навіть при 60 градусах за Цельсієм.

Деякі штами вірусу SARS-CoV-2 здатні вижити при температурі 60 градусів за Цельсієм впродовж години. Щоб його вбити в лабораторних умовах, команда дослідників була змушена підняти температуру до 92 градусів і підтримувати її 15 хвилин. Про це пише Newsweek з посиланням на результати дослідження, яке наразі перебуває на етапі перевірки експертами, передають Патріоти України.

Команда вчених з кафедри нових вірусних захворювань Університету Екс-Марсель у Франції на чолі з Борисом Пасторіно перевіряли, яке нагрівання й хімічні умови потрібні для того, щоб зробити збудника COVID-19 неактивним. Це було потрібно для перевірки ризиків, з якими працівники лабораторій мають справу, коли регулярно контактують з SARS-CoV-2. Вони зауважили, що різні віруси вимагають різних процедур для деактивації, які необхідно проводити для проведення експериментів над ними. Для випадків геморагічної гарячки Центр контролю й профілактики захворювань радить використовувати миючий засіб X-100 і тримати зразок під температурою 60 градусів за Цельсієм впродовж години.

"Оскільки SARS-CoV-2 виявляли в крові, зразки потрібно деактивувати перед тим, як проводили серологічний аналіз", - пояснили французькі вчені, додавши, що до цього часу найкращого методу це зробити ніхто не встановив.

В ході дослідження клітини нирки африканської зеленої мавпи заразили коронавірусом. Після цього дослідники створили два різних набори умов: "чистий", який повторював лабораторну стерильність, і "брудний", який відповідає реальному середовищу, в якому збирають зразки. Після цього команда провела 10 різних експериментів, використовуючи різні процедури, щоб вбити вірус. Серед них було нагрівання і застосування хімічних речовин.

В результаті, виявилося, що коронавірус вмирає лише якщо 15 хвилин перебуває під температурою 92 градуси за Цельсієм. Також вчені розміщували його під температуру 60 градусів на годину і 56 градусів на півгодини. За обох умов вони спостерігали "значне скорочення заразності" вірусу. Однак, він все одно лишався активним.

"Ці результати співпадають з висновками досліджень вірусів SARS-CoV і MERS-CoV", - зауважили вчені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...