Коронавірусний скандал на Київщині: Санітарці у двір кинули "коктейль Молотова"

Жінка спробувала викликати поліцію, але та відмовилася приїхати...

Санітарка з села Чорногородка Київської області, яка працює в Києві, заявила, що односельці погрожують їй, зі страху заразитися від неї коронавірусом, а сусіди намагалися підпалити її будинок, передають Патріоти України з посиланням на Страна.

В кінці березня співробітники клінічної лікарні №5 контактували з пацієнтами, у яких пізніше підтвердився коронавірус. Всі лікарі здали тест. В результаті серед них виявили 9 інфікованих. П'ятеро людей зараз лікуються в стаціонарі.

У трьох санітарок з Макарівського району тест показав негативний результат, і вони продовжують працювати, допомагаючи рятувати життя людей. Однак глава села, звідки жінки їздять на роботу, заборонив їм виходити з дому.

Днями одній з санітарок з Черногородка Олені Міщенко у двір кинули коктейль Молотова. Жінка спробувала викликати поліцію, але та відмовилася приїхати. При цьому вона елементарно не може вийти з дому за продуктами.

"Сьогодні мені кинули солярку в вікно, не пустили в магазин, мені довелося їхати в інше село. Мені треба ж купити хліб. Що мені робити? Це якийсь дурдом. Мені загрожують спалити хату. Сусіди кажуть, щоб я не підходила, тому що я хвора на коронавірус", - описує жінка ситуацію.

При цьому глава села, до якого вона звернулася, не тільки не допоміг, а заявив, що якщо побачить Олену на вулиці, вона заплатить штраф 17 тисяч.

"Я приїхала до глави сільради, а він мені сказав, щоб я сиділа вдома на самоізоляції. Але я хочу їсти, що мені робити? Мені страшно. Не відомо, що мені підкинуть завтра. Ви мені розкажіть, що мені робити? Я проживаю одна з котом. Хто мене захистить?" - скаржиться санітарка.

Голова сільради Черногородка Віктор Логвиненко прокоментував скандал. Він звинувачує Олену в порушенні самоізоляції і заперечує, що їй хотіли спалити будинок. Чоловік пояснив, що санітарка мала знаходитися на самоізоляції, адже підозра на коронавірус нібито була у її співмешканця.

"Ніхто нічого не хотів палити, ніхто нікуди не кидав. Ні, може і кинули, але це ж не бензин, пляшка з соляркою ніколи не загориться", - сказав він, додавши, що люди зробили це в якості попередження.

Після скандалу, який потрапив в мережу, Логвиненко подзвонив жінці з вибаченнями і сказав, що вона "може йти в магазин".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...