Корупція переслідує антикорупціонерів: Київського чиновника, який розкрив схеми при закупівлі ШВЛ, звільнили і на нього оперативно завели справу

Національна поліція відкрила кримінальне провадження проти ексголови департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації Максима Іонова, якого раніше звільнили за відмову підписувати закупівлі у фірми “Элдімед”.

Про це написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Фейсбук, передають Патріоти України.

За словами журналіста, “Элдімед” – підставна організація, а її інтереси лобіює в. о. голови ОДА Василь Володін. Ця фірма була заснована в серпні 2018 року, а до початку пандемії та масових замовлень апаратів ШВЛ вона вигравала тендери тільки на закупівлю дрібних витратних матеріалів: бинтів, рукавичок, термометрів, пластирів, катетерів тощо. “Хвацько! Максим Іонов повинен був підписати закупівлю 46 апаратів штучної вентиляції легенів на суму 33 мільйони, яку організувало керівництво облдержадміністрації на тендері 27 березня. Але Максим побачив, що терміни постачання дуже далекі, фірма “Элдімед” маленька, без досвіду роботи, яка раніше виграла торги всього на суму в 2 мільйони гривень і не мала справ з поставками ШВЛ і іншої складної техніки, і він відмовився підписувати договір – адже в такому разі він ставав би співучасником”, – написав журналіст.

Як розповів Бутусов, 6 квітня “Элдімед” написав лист в Київську ОДА про те, що не може виконати умови постачання апаратів ШВЛ і попросив перенесення строків. “Здавалося б, директор департаменту проявив обачність. Але за це Іонова звільнили з посади, а щоб він припинив виступати в медіа, сьогодні Нацполіція відкрила кримінальну справу за заявою депутата – “слуги народу” з Полтавської області!” – зазначив журналіст.

Бутусов здивувався, чому не можна купити апарати ШВЛ на суму понад 1,2 мільйона доларів через серйозні професійні структури. “Треба тільки через якісь “роги і копита”, близькі до керівництва області. А як же “Мрія”, поставки “Епіцентру”, “Розетки”, і все, що у нас піарить влада, чому не можна купити через якісь відомі великі структури, які ганяють літаки з Китаю? Але в результаті чиновник, який не хоче все це схвалювати, підлягає звільненню, і тепер буде ходити під кримінальною справою. “Боротьба з корупцією” – вона така”, – резюмував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...