Печія – це стан дискомфорту у шлунково-кишковому тракті, який викликаний неправильним харчуванням. Це явище відчувають багато людей хоча б раз у житті. Дієтолог розповіла, які продукти можуть посилити печію і викликати проблеми зі шлунком, передають Патріоти України з посиланням на видання Ivona.
Як пояснює дієтолог Альбіна Комісарова, печія не є самостійним захворюванням, а лише симптомом проблем зі шлунком. Для того, щоб з'ясувати причину, потрібно звернутися до гастроентеролога. Печія виникає через те, що кислий вміст шлунка закидається в стравохід і дає відчуття печіння за грудиною, кислий або гіркий смак у роті.
Крім того, фахівець зазначає, що можуть бути індивідуальні особливості у кожної людини й потрібно відзначати, які продукти з раціону викликають таку реакцію.
Людям з печією рекомендується їсти часто, але маленьким порціями. Останній прийом їжі повинен бути не менш ніж за 3 години до сну. Після прийому їжі слід утриматися від того, щоб відразу лягти та почекати пів години.
Не рекомендується запивати їжу водою, а також можна пожувати жуйку, але виключити пластинки з м'ятою.
Бажано кинути палити, через те, що тютюн провокує рефлюкс. Необхідно знизити зайву вагу, якщо вона є. І бажано уникати одяг, який здавлює на талії.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...