Печія – це стан дискомфорту у шлунково-кишковому тракті, який викликаний неправильним харчуванням. Це явище відчувають багато людей хоча б раз у житті. Дієтолог розповіла, які продукти можуть посилити печію і викликати проблеми зі шлунком, передають Патріоти України з посиланням на видання Ivona.
Як пояснює дієтолог Альбіна Комісарова, печія не є самостійним захворюванням, а лише симптомом проблем зі шлунком. Для того, щоб з'ясувати причину, потрібно звернутися до гастроентеролога. Печія виникає через те, що кислий вміст шлунка закидається в стравохід і дає відчуття печіння за грудиною, кислий або гіркий смак у роті.
Крім того, фахівець зазначає, що можуть бути індивідуальні особливості у кожної людини й потрібно відзначати, які продукти з раціону викликають таку реакцію.
Людям з печією рекомендується їсти часто, але маленьким порціями. Останній прийом їжі повинен бути не менш ніж за 3 години до сну. Після прийому їжі слід утриматися від того, щоб відразу лягти та почекати пів години.
Не рекомендується запивати їжу водою, а також можна пожувати жуйку, але виключити пластинки з м'ятою.
Бажано кинути палити, через те, що тютюн провокує рефлюкс. Необхідно знизити зайву вагу, якщо вона є. І бажано уникати одяг, який здавлює на талії.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...