Печія – це стан дискомфорту у шлунково-кишковому тракті, який викликаний неправильним харчуванням. Це явище відчувають багато людей хоча б раз у житті. Дієтолог розповіла, які продукти можуть посилити печію і викликати проблеми зі шлунком, передають Патріоти України з посиланням на видання Ivona.
Як пояснює дієтолог Альбіна Комісарова, печія не є самостійним захворюванням, а лише симптомом проблем зі шлунком. Для того, щоб з'ясувати причину, потрібно звернутися до гастроентеролога. Печія виникає через те, що кислий вміст шлунка закидається в стравохід і дає відчуття печіння за грудиною, кислий або гіркий смак у роті.
Крім того, фахівець зазначає, що можуть бути індивідуальні особливості у кожної людини й потрібно відзначати, які продукти з раціону викликають таку реакцію.
Людям з печією рекомендується їсти часто, але маленьким порціями. Останній прийом їжі повинен бути не менш ніж за 3 години до сну. Після прийому їжі слід утриматися від того, щоб відразу лягти та почекати пів години.
Не рекомендується запивати їжу водою, а також можна пожувати жуйку, але виключити пластинки з м'ятою.
Бажано кинути палити, через те, що тютюн провокує рефлюкс. Необхідно знизити зайву вагу, якщо вона є. І бажано уникати одяг, який здавлює на талії.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...