Корисні поради: Як розпізнати підроблений сир у магазині

За словами експерта, на око фальсифікат визначити досить складно.

В Україні на прилавках магазинів часто можна зустріти сирний продукт, який продають під виглядом справжнього сиру. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила очільниця ГО "Споживча довіра" Олена Куликова, передають Патріоти України.

"На око фальсифікат визначити досить складно... Тільки якщо є якась кричуща ситуація, припустимо, сир занадто білий. Однак маркером може бути ціна. Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 11 літрів молока. Відповідно, мінімальна вартість - 120 грн тільки на сировину, є ще й інші інгредієнти, купа всяких накруток, кожен повинен десь заробити. Близько 200 грн за кг – відсікаюча ціна. Нижче - це вже не сир", - пояснила експерт.

Спеціаліст зазначила, що загалом сирний продукт не є небезпечним, проте користі від нього теж організм не отримує. "Людина, звичайно, не помре, не буде незворотних процесів в організмі, але користі теж не буде", - зазначила Куликова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...