Корисні поради: Які місця займати в салоні автобуса, аби вижити в аварії

Найбезпечніші місця розташовані в середині салону, що убезпечує при лобовому або задньому зіткненні.

Аварії невідворотні. Автобусна троща в Польщі забрала життя 5 пасажирів. Проте, окрім десятків травмованих були й такі, які зовсім не постраждали. Ймовірно, вони просто отримали найбезпечніші в салоні місця. Які місця займати, аби вижити в автотрощі і які прості правила збережуть життя, - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Для компаній, що мають рейси в кожну країну Європи, питання безпеки та сервісу не лише вимога норм перевезення, а й справа репутації. Всі місця обладнані пасками безпеки. Про них водії нагадують постійно. За розпорядком без потреби ходити салоном в дорозі не можна, на передні сидіння дозволено лише від 14 років. Важливим складником є режим, у якому працюють водії далеких сполучень: вони не можуть їхати понад кілька годин поспіль.

Обійти цю схему неможливо, бо сідаючи за кермо, в спеціальний прилад водій вставляє свою картку, інформацію з якої головний офіс бачить дистанційно, як і все що відбувається в салоні за допомогою камер.

Де в салоні найбезпечніше
Загально заведено вважати, що найбезпечніші місця розташовані в середині салону, що убезпечує при лобовому або задньому зіткненні. У випадку перевертання автобуса, найбезпечніше в сидіннях ближче до проходу. Ще одними вдалими місцями є сидіння за водієм. Бо тут зіграти може інстинкт самозбереження. Бо у будь-якій критичній ситуації, у разі лобового зіткнення, водій відводитиме свій бік від зіткнення.
Тому ці поради, на жаль, не є універсальними, усе залежить від багатьох факторів. А запобігти трагедії, каже експерт, може навіть звичайний спокій у салоні.
Чому паски безпеки важливі
Це очевидно, та суттєво збільшити вашу безпеку можуть ремені. До слова: на швидкості у 50 км\год, у разі різкого гальмування, вага людини зростає у тридцятеро разів, втримати дитину на руках, замість скористатися пасками безпеки, може бути не просто.

У великих автобусах не було проблем із пасками безпеки. Здебільшого вони були на поясні, нині більш сучасні, як у легковому авто. Але що робити із тими перевізниками які мають не великі маршрути, на 100-200 кілометрів. У них таких ременів немає, і не було. Тож головна порада від різних фахівців, - плануючи поїздку шукати відомого перевізника, перевіреного, і авторитетного. Навіть якщо це може бути дещо дорожче.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...