Корисні поради. Хвороби, які з'являються влітку: Ознаки, синдроми, лікування

Сезонна алергія аж ніяк не єдина проблема, з якою ти можеш зіткнутися влітку. Хвороби влітку можуть наздогнати тих, хто любить охолоджувати приміщення кондиціонером, сидіти на протязі або уткнутися в вентилятор на півдня.

Незважаючи на те, що погода може здаватися тобі аномальною спекою, ввечері лише один модний топ потрібно доповнювати піджаком. Чому? Все просто - від зміни температури або раптового вітру ти можеш простудитися і злягти з температурою або кашлем. Але це поверхневі хвороби влітку, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.

ТОП-5 хвороб, які з'являються влітку:

1. Отруєння

Одна з найпоширеніших літніх хвороб - це отруєння. Вся справа в тому, що сезонні овочі та фрукти, які ми купуємо в супермаркетах і на ринку - це улюблене місце розмноження мікробів. На сонці їх активність в рази збільшується і ми стаємо потенційними жертвами погано вимитих смачненького.

Ти здивуєшся, але бактерії можуть поширюватися не тільки на зіпсований продукт, а й на ту їжу, яка лежить поруч в холодильнику.

Найнебезпечнішими, звичайно залишаються:

  1. зіпсоване м'ясо (хтозна скільки ти їхала з ним в багажнику на шашлики);
  2. риба (так-так, з суші на природі в обідню перерву краще не ризикувати);
  3. гриби (не тільки мухомори, адже ти не професійний грибник);
  4. морозиво (раптом воно розморозити по дорозі в магазин, а потім його заново заморозили?);
  5. овочі та фрукти (мій все дуже ретельно, адже їх збирали, завантажували і вивантажували руками. І навряд чи руки були чистими).

Звичайно ж ти знаєш, що дизентерія і ботулізм - це прямий шлях до лікаря. Симптоми помітні відразу: нудота, блювота, пронос, відсутність апетиту (ще б пак!), лихоманка, озноб.

Не варто лікувати літню хворобу в домашніх умовах, серйозно. Негайно звернися до лікарні, щоб професіонали полегшили твої муки. У лікарні тобі промиють шлунок і порекомендують пити багато води кімнатної температури. Ігнорувати поради лікаря чи сподіватися на те, що отруєння пройде само собою - нерозумно.

2. Міозит

Ця страшна літня хвороба виникає у тих, хто не може відмовити собі в задоволенні сидіти під включеним кондиціонером або спати з відкритим вікном. Насправді, тільки звучить хвороба страшно, адже симптоми знайомі кожному і ніхто не надає цьому великого значення.

Міозит проявляється симптомами м'язової слабкості. Може виникнути відчуття, ніби ти повернулася з жахливо важкого тренування. Всі м'язи починають нити і хворіти, а доторкнутися до них практично неможливо.

Тим, хто неоднократно страждав від цієї літньої хвороби, необхідно пройти курс масажу і робити перерви в провітрюванні і охолодженні приміщення, щоб попередити повернення синдромів.

3. Шкірні захворювання

Тож не дивно, що влітку легко підхопити і шкірну інфекцію. При контактах з відкритими ділянками тіла інших людей, при невеликих ранках або навіть в громадському транспорті.

Це може бути і грибок, і стригучий лишай, і будь-яка контактна інфекція.

Для того, щоб убезпечити себе від цих літніх захворювань, носи з собою дезінфектор і піклуйся про те, щоб всі дрібні ранки були заклеєні пластиром.

4. Ангіна

Ні, всупереч поширеній думці, ангіна - це літнє захворювання. Від великого стрибка температури, коли ти п'єш холодну воду або їж холодне морозиво в спеку, у тебе може з'явитися ангіна.

Почервоніння в горлі, температура, слабкість, збільшення лімфовузлів, нездужання і біль при ковтанні - ось кілька симптомів, за якими можна визначити ангіну. Важливо знати, що лікування в домашніх умовах може призвести до серйозних ускладнень, тому тобі точно необхідно звернутися до лікаря.

Неї варто контактувати з хворими на ангіну і користуватися з ними одним посудом. Якщо ти відчув перші симптоми - негайно звернися до лікаря, щоб отримати допомогу.

5. Сонячний удар

Ну і найпоширеніша літня хвороба - сонячний удар. Від цього не застрахований ніхто. Якщо ти знаходишся на вулиці під прямими сонячними променями більше півгодини - ти в зоні ризику. Не забувай про те, що сонячний удар - це дуже небезпечне і раптове ураження головного мозку сонячними променями.

Симптомами сонячного удару вважають: головний біль, блювоту, нудоту, судоми і підвищення температури. Температура, до слова, часто підвищується до 40 градусів.

При сонячному ударі, ураженому необхідно надати першу допомогу: перенести його в тінь і зробити холодний компрес. Сонячний удар - дуже небезпечне захворювання, адже воно може закінчиться комою або навіть летальним результатом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...