Корисні поради: Ніколи не садіть ці дерева на своєму подвір'ї

За народними повір'ями вони можуть накликати біду.

Навколо приватних будинків завжди росте безліч дерев, найчастіше плодових. Але більшість садівників намагаються посадити ще якісь листяні і хвойні. Перед тим, як робити вибір, варто ознайомитися з народними прикметами, які розкажуть, які дерева садити на ділянці не можна, передають Патріоти України з посиланням на Ukr.Media.

Береза

З давніх-давен береза символізувала чистоту і була потужним захисним засобом, але не варто поспішати висаджувати її поруч з будинком. За переказами наших предків, у коренях цього дерева мешкають лісові духи, здатні не по злому наміру завдати шкоди людині.

Щоб уникнути таких випадковостей, березу рекомендують висаджувати неподалік від будинку, але за парканом.

Інформація для тих, хто все ж вирішить посадити цю красуню поруч з будинком:

  • постійними гостями в будинку будуть печаль, туга і самотність;
  • між подружжям почнуться конфлікти, можливі зради;
  • жінкам береза обіцяє гінекологічні захворювання, і навіть безпліддя;
  • і найстрашніше повір'я: життя господаря будинку буде недовгим.

Верба

З одного боку, гілки верби пов'язують з прибуттям Ісуса в місто Єрусалим, а з іншого — вважають символом скорботи.

За старих часів вірили, що посадивши вербу поруч з будинком, господар помре протягом року. З цієї нагоди існувала приказка: "Хто вербу садить, той на себе заступ готує", тобто покине цей світ, коли з гілки дерева можна буде зробити держак для лопати.

Категорично заборонялося садити це дерево на честь народження дітей. Вважалося, що воно несе смерть і нещастя.

Більше того, якщо планується покупка житла і поруч з обраним будинком росте верба, відповідно до прикмет, від такого варіанту краще або зовсім відмовитися, або пересадити дерево куди-небудь подалі.

Туя

Туя здавна вважається цвинтарною рослиною і асоціюється зі скорботою і смертю.

За повір'ями, покійні дуже люблять хвойне дерево, що створює ауру спокою і печалі.

Попри високу декоративність рослини, її не радять вирощувати поблизу будинку через негативний вплив на оточуючих. Тую, що підноситься над дахом будинку, вважають передвісником раптової смерті когось із домочадців.

Дерево, що росте під вікном — до регулярних конфліктів у родині і відчутних неприємностей. У щасливе життя мешканців будинку увірветься сумна подія. Незаміжніх дівчат хвойник позбавляє шансів одружитися. Зробивши невірний вибір, що дівчина на все життя залишиться одна. Енергетика туї приваблює злодіїв, здатних викрасти все нажите за довгі роки.

Осика

За переказами, хрест Ісуса Христа, на якому після розп'яття повісився Юда, був осиковим. Відтоді дерево почали вважати проклятим.

Осику вважають потужним енергетичним вампіром, здатним харчуватися як позитивною, так і негативною енергією. Перебуваючи поруч з тремтячим деревом, людина знесилюєтьмя, відчуває слабкість, апатію і мігрені.

Осика на ділянці передрікає хвороби і сімейні проблеми. Щоб не накликати біду, не можна топити піч або камін осиковими дровами і будувати з неї будинок.

Згідно з забобонами, осика стала притулком нечистої сили, яка може захопити членів сім'ї на свій бік. Якщо дерево виросло поруч з будинком, то, керуючись прикметами, його потрібно викорчувати і спалити.

Ялина

З давніх часів ялина має жахливу репутацію і славиться деревом, що приносить смерть.

Самогубців ховали між двома ялинами, повернувши обличчям вниз. А традиція встеляти шлях похоронної церемонії ялиновими гілками існує і донині.

Смерть чекає на людину, коли ялина, нею посаджена, виросте вище неї. Ялина, що росте поблизу будинку, буде заважати самотнім зустріти другу половинку, а подружжя розсварить аж до розлучення. Ялинка — вампір, висмоктує позитивну енергію і позбавляє домочадців життєвого тонусу. Поруч з цим деревом людина завжди буде пригнобленою і неспокійною. Хвойник, висаджений поруч з будинком, обіцяє бездітність і притягує в будинок хвороби.

Дуб

Кряжистий дуб — найбільш небажане дерево на ділянці. Споконвіку він символізує мудрість і довголіття та володіє велетенською життєвою силою. Потужне дерево любить сильних і здорових людей, а слабких і хворих послаблює ще більше.

Вірять, що посадка дуба перед будинком — вкрай погана прикмета, яка передбачає смерть глави сім'ї. На думку предків, дуби наділені магічною силою через те, що в них живуть душі померлих.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...