Корисні поради: Прикордонники розповіли, як без проблем перетнути кордон на авто

Українців просять не нервувати і уважно ставитися до документів.

В Україні починається туристичний сезон. Для тих, хто збирається поїхати за кордон на машині, журналісти зібрали поради, як підготуватися, щоб легко перетнути державний кордон. Адже щороку трапляються історії, коли плани українців відпочити за кордоном зриваються, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

У пропускному пункті "Порубне" на кордоні з Румунією наразі спокійно, черг немає. Але прикордонники прогнозують, що вже через тиждень у них побільшає роботи. Втім, перетнути кордон з комфортом можливо навіть в розпал туристичного сезону. Головне, щоб мандрівники не забували необхідні документи, а туроператори погоджували роботу з прикордонниками.

Ярослав Гнатюк з дружиною і чотирирічною дочкою прямують до Румунії. Родина вже не вперше подорожує на автомобілі, тому знають всі тонкощі. Кажуть, що на кордоні не вимагають нічого надприродного.

Автомобілі тих, хто їде за кордон, допомагають перевіряти собаки. Особливу увагу звернуто до питання, чи не ховаються в машині нелегали.

Поки прикордонники працюють, краще зайвий раз не нервувати, не виходити з машини, не курити і не розмовляти голосно. За порушення правил поведінки на пропускному пункті можуть оштрафувати.

"У натовпі людей ми можемо виявити порушників за певними психологічними ознаками. Зазвичай можна виділити тих, хто намагається, наприклад, вивезти дитину за підробленою довіреністю або якось обійти митне оформлення, паспортний контроль", – розповідає старший інспектор відділу прикордонної служби "Порубне" Вікторія Наумець.

Але, крім візуальної оцінки, всі документи сканують спеціальними приладами і перевіряють в базі даних. Тільки за 2018 рік українці майже 50 разів намагалися вивезти за кордон неповнолітніх за підробними документами. Коли прикордонники виявляють такі порушення, викликають оперативну групу поліції, а дитина повертається до України.

Перед поїздкою прикордонники радять ретельно вивчити список документів. Організаторам туристичних груп рекомендують і зовсім направити на кордон паспортні дані туристів за 24 години до прибуття на КПП. Відправляти лист слід на електронну адресу пропускного пункту.

"Але інспектор, який проводить оформлення документів, все одно повинен перевірити ці дані – чи збігаються вони з пред'явленими паспортами", – уточнює речник Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко.

Тобто документи все одно перевірятимуть, але це займе в рази менше часу. На жаль, для туристів, які подорожують на власному автомобілі, такої функції наразі немає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...