Вершкове масло є одним з найпопулярніших продуктів для фальсифікації. Якщо ви хочете вживати натуральний продукт при приготуванні якого використовувалося лише молоко, до вибору масла варто підійти серйозно, передають Патріоти України.
Зараз вартість вершкового масла м'яко кажучи "кусається". А виробник за 40-50 грн за 200-грамову пачку може вам підсунути якийсь шматок жиру більше схожий за складом на рослинний маргарин. Але спосіб перевірки масла на справжність є, і він не один.
В першу чергу експерти радять звертати увагу на колір масла: він має бути без жовтизни, ніжний, молочний. Занадто жовтий колір продукту говорить, що в маслі є непотрібні домішки. Але є і більш "результативні" способи.
По-перше, в морозилці вершкове масло має добре змерзнути, а рослинні жири не дадуть йому це зробити. По-друге, заморожене вершкове масло не можна нарізати пластами - воно буде кришитися.
При відкритті пачки, що лежала в холодильнику (не в морозилці), на маслі не повинно бути води. А якщо пачка довго стояла відкритою (1-2 доби), на натуральному маслі повинен утворитися легкий жовтий наліт.
Якщо масло опустити в склянку з дуже гарячою водою (не окропом), воно має розчинитися, не залишивши осаду, "пластівців" і шматків. Можна посувати масло ножем - якщо воно тягнеться і прилипає до ножа - масло не натуральне. Натуральне вершкове масло не тягнеться за ножем, повільно розчиняється і забарвлює воду в молочний колір.
Експерти попереджають, що кількість підробок традиційно зростає напередодні свят, особливо новорічних.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...