Кошмар Ахметова: Домогосподарства в Німеччині доплачують 1,85 грн з кожного кВт/год за використання поновлюваних джерел енергії

Ні корумповані регуляторні держструктури, ні монополісти-господарники, ні застаріла вугільна генерація не зацікавлені в зменшенні виробництва та цін для домогосподарств України.

Середня ціна на електроенергію для домашніх господарств і малих підприємств в Німеччині склала 30,43 цента (= 8,81 грн) за кВт/год в 2019 році. Як показав аналіз Німецької асоціації енергетики та водного господарства, велика частина тарифу для німецьких домогосподарств складається з податків і зборів. Ці дані в своєму Facebook прокоментував глава муніципального енергетичного кооперативу "Сонячне місто" Андрій Зінченко, передають Патріоти України.
Ціна електроенергії для німецьких домогосподарств - 6,88 євроцентів за кВт/год і становить 23% від усього тарифу. Німці також платять 6,41 євроцентів (= 1,85 грн) з кожного кіловат/години за використання поновлюваних джерел енергії.
Майже чверть всіх витрат на електроенергію йде на використання електромережі (Grid fee). Це 7,39 євроцентів / кВт/год (= 2 гривні і 14 копійок). Є також окремий податок на екологію, який становить 2,05 євроцента (59 копійок) з кожного кВт/год.
В ціну електроенергії, яку німці споживають вдома, також включені пільги для великих споживачів електроенергії, які частково або повністю звільнені від сплати за користування послугами мережі. Це близько 1% від вартості кВт/год і становить, 0,31 євроцентів (= 9 копійок).

У 2019 щомісячний рахунок за електроенергію для середньої німецької сім'ї, що складається з трьох осіб з сукупним річним споживанням 3500 кВт/год, склав 88,7 євро, говориться в Німецької асоціації енергетики та водного господарства (BDEW). Це приблизно на 78 відсотків вище в номінальному вираженні, ніж в 1998 році, але в реальності цей показник падає до 33 відсотків, з урахуванням інфляції.

У той час як номінальна ціна на поставки, розподіл і збори за енергомережі зросла на 11 відсотків з початку звітного року, податки і збори зросли на 293 відсотка. Почасти це пов'язано з істотним збільшенням надбавки за відновлювану енергію - з 0,08 євроцента / кВт/год у 1998 році до 6,4 євроцентів / кВт/год в 2019 році.
Податок на поновлювані джерела енергії в даний час складає одну п'яту рахунки за електрику в сім'ї. Це відповідає різниці між оптовою ціною і більш високою фіксованою ціною на зелену енергію, яка гарантується законом виробникам відновлювальної енергії протягом 20 років. Мережеві оператори передають різницю споживачам. На відміну від великих комерційних клієнтів, домашні господарства зобов'язані платити повну суму зборів і податків.
За даними BDEW, домогосподарства повинні були виплатити 8,2 млрд євро із загальної суми додаткового збору за використання відновлюваних джерел енергії в 22,7 млрд євро в 2019 році. Це означає, що приватні споживачі оплачують більше третини рахунки за електроенергію в країні, хоча на них припадає менше чверті споживання, як показують дані Німецького агентства з навколишнього середовища (UBA).
Дивно, але багато людей в Німеччині навіть не знають, скільки насправді вони витрачають на електроенергію. В опитуванні, проведеному компанією Bitkom в 2017 році, 92 відсотки респондентів відзначили, що споживання енергії - важниq фактор при покупці нової побутової техніки. У той же час майже половина (49 відсотків) респондентів відповіли, що не знають свого щорічного енергоспоживання, а 37 відсотків поняття не мають, скільки вони за це заплатили.

Міністерство економіки Німеччини (BMWi) повідомляє, що витрати на електроенергію, включаючи опалення, електроенергію і бензин, становили 232 євро в місяць для середнього німецького домогосподарства в 2017 році в порівнянні з 262 євро в 2013 році. Останній доступний показник відповідає 6,4 відсотка від загальних витрат домогосподарств. Бензин та інші види палива становили найбільшу частку, потім слід було опалення. Витрати на електроенергію посіли третє місце.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...