"Країна прийняла розумні заходи захисту": "Україна постраждає менше від COVID, ніж інші країни", - Аслунд

Наслідки пандемії Covid-19 і для економіки, і для людства будуть значними.

Світова фінансова криза, спровокована спалахом коронавірусу, позначиться на економіці України значно менше, ніж на інших країнах. Про це заявив шведський економіст, старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд, передають Патріоти України з посиланням на Новое время.

"Зараз здається, що світова фінансова криза вплине на світ куди сильніше, ніж у 2008-2009 роках. Але, повірте, Україна на цей раз постраждає набагато менше", - підкреслив він.

За його словами, наслідки пандемії Covid-19 і для економіки, і для людства будуть значними. Однак зараз можна лише припустити їх природу і спроектувати найбільш вразливі місця. "При цьому, хоч би якою була лякаючою ситуація з поширенням коронавірусу, Україна має деякі переваги. По-перше, вірус торкнувся її відносно пізно. По-друге, країна прийняла розумні заходи захисту", - підкреслив експерт.

Також, на його думку, структура української економіки більш захищена на відміну від інших держав: галузі з високою циклічністю, такі, як сталеливарна промисловість і машинобудування, зараз не так важливі для українського експорту, як сільське господарство і видобуток залізної руди. "Україна заходить в кризову історію з досить надійної фінансової точки: при невеликому бюджеті і нинішньому дефіциті платіжного балансу, державний борг залишається в рамках безпечної межі, складаючи трохи нижче 50% ВВП. Крім того, золотовалютні резерви України сягають $26,6 млрд", - підкреслив Аслунд.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...