Крали бонуси з карток супермаркетів: Кіберполіція знешкодила банду хакерів (фото)

Злочинці завдали шкоди на понад 2 млн грн.

Поліція виявила кіберзлочинців, які займалися шахрайством з програмою лояльності однієї з мереж супермаркетів. Про це йдеться в повідомленні кіберполіції України, передають Патріоти України.

Так, за півроку фігуранти провели понад 2000 операцій зі зняття готівки - і завдали шкоди на понад 2 млн грн. До складу групи входило п'ять чоловік у віці від 30 до 45 років. Всі вони є жителями Дніпропетровської області.Зловмисники отримали інформацію про уразливість програми лояльності для клієнтів мережі супермаркетів. Використовуючи ці дані, вони переводили в готівку зараховані бонусні кошти клієнтів магазинів через каси. Бонусні карти оформляли за допомогою підроблених, загублених та викрадених паспортів і документів. Всі дії проводилися в додатку для управління бонусною карткою в особистому кабінеті користувача.При цьому первинний балансовий рахунок на картках відновлювали через певні програмні маніпуляції, фактично поповнюючи рахунки. Це давало їм можливість проводити зняття коштів повторно необмежену кількість разів.

В результаті обшуків, правоохоронці вилучили додаткові носії інформації, банківські катки та картки учасників програми лояльності. За попередніми даними, збиток перевищує 2 млн грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...