Кремль готує масштабні провокації: З'явилися тривожні звістки з окупованого Криму

​Російські окупанти в анексованому Криму можуть готувати нові масштабні провокації щодо кримських татар.

Рефат Чубаров

Про це попередив глава Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Провокації очікуються напередодні і в день 18 травня — Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

"15 травня 2019 року вдень у Бахчисараї російські окупанти — дільничні поліцейські відвідували будинки кримських татар і опитували їхніх жителів, звіряючись із наявними у них списками. При цьому дільнична 6-го мікрорайону Катерина Яховах зайшла до будинку, де проживає дружина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва", — повідомив він.

Яховах з'ясувала особисті дані Ельдара, звірила записані нею дані під особистий підпис.

"На запитання, в чому причина її приходу до них додому і сенс процедури опитування, дільнична Катерина Яховах продемонструвала Ельдару якийсь список, в який були включені кілька десятків прізвищ, заявивши при цьому, що всі вони, включаючи Ельдара, підозрюються у причетності до терористичної діяльності", — додав Чубаров.

Даний інцидент схвилював громадськість. Чубаров попросив кримськотатарських активістів, адвокатів, журналістів у Криму ретельно моніторити ситуацію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...