"Кремль хоче замінити Лукашенка на Колесникову", - журналіст (відео)

Росіяни створюють легенду білоруській активістці, щоб саме вона стала "офіційною і постраждалою" лідеркою опозиції.

Марія Колесникова

Членкиня президії Координаційної ради білоруської опозиції Марія Колесникова нібито є агенткою впливу Кремля. Таку теорію 11 вересня в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" висловив український журналіст Дмитро Гордон. Трансляція велася на YouTube-каналі програми, передають Патріоти України.

Гордон вважає, що президенту РФ Володимиру Путіну Олександр Лукашенко став невигідним, через що Кремль хоче замінити його на "свою людину". "Серед лідерів білоруських протестів більшість складають агенти впливу креатури Росії", – заявив журналіст. Він сказав, що подібна ситуація спостерігалася на Євромайдані.

Гордон стверджує, що Колесникову збиралися заарештувати, сприйнявши її за іншу жінку з керівництва опозиції. У результаті, зрозумівши свою помилку, силовики відвезли жінку в ресторан. Свої джерела журналіст розкривати відмовився, хоча його заява викликала багато запитань серед гостей студії. "У логіці Лукашенка – затримати всіх, хто становить небезпеку. Марія Колесникова виходить на мітинги, вона перша особа, вона залишається в Білорусі, її ніхто не чіпає", – сказав Гордон.

"Це можна пояснити, в моїй логіці, тільки одним: значить, Лукашенку сказали з Росії не чіпати. І він і не чіпав... У підсумку він її зачепив, але... я знаю, як створюються легенди", – продовжив журналіст.

Він вважає, що росіяни створюють легенду білоруській активістці, щоб саме вона стала "офіційною і постраждалою" лідеркою опозиції. "І вони збираються замінити Лукашенка на Марію Колесникову", – висловив думку Гордон.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...