"Кремль намагається вплинути на представницю Білорусі в ООН, щоб домогтися скасування санкцій щодо Криму", - експерт

​Окупаційна влада Криму хоче домогтися візиту представниці Білорусі в ООН Олени Довгань, щоб пізніше та змогла переконати організацію, що санкції негативно впливають на дотримання прав людини.

Про це розповів глава експертної ради з міжнародно-правових питань при окупаційному уряді РФ в Криму Олександр Молохов, коментуючи розширення санкцій ЄС через будівництво Керченського моста, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

"Секторальні санкції заважають нормальному життю простих людей на півострові, рано чи пізно ми доб'ємося їх скасування. На останній, 45-й сесії Ради з прав людини в Женеві вкотре було направлено звернення до нової спецдоповідачки ООН Олени Довгань з питанням про односторонні примусові заходи і їх вплив на права людини в Криму. Ми сподіваємося, що ця представниця Білорусі відвідає півострів і розповість Заходу правду, як живуть прості кримчани, і що їх в жодному разі не можна карати за вибір, зроблений в 2014 році", - сказав Молохов.

Водночас старший аналітик Центру політики безпеки і європейських цінностей в Празі і колишній пресаташе Представництва ЄС в Україні Давид Стулик зазначив, що пакет обмежень за будівництво Керченського моста від початку не спрямований проти самих кримчан.

"Логіка в тому, щоб покарати порушників міжнародного права. Санкції Євросоюзу, запроваджені 17 березня 2014 року, не були спрямовані на те, щоб перешкодити будівництву Керченського моста. Це були обмеження проти осіб і компаній, причетних до порушення суверенітету і територіальної цілісності України. В цьому списку сьогодні 177 осіб і понад 40 компаній. Будівництво Керченського моста також є порушенням міжнародного права", - пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...