"Кремль спантеличений, вони шукають, як "з'їхати" із зустрічі в нормандському форматі", - Безсмертний

Російська влада хоче зірвати зустріч у нормандському форматі, і вони це зроблять.

РФ намагається уникнути зустрічі в нормандському форматі і шукає для цього привід. Таку думку висловив звільнений із посади представника України у підгрупі з політичних питань на перемовинах у Мінську дипломат Роман Безсмертний, коментуючи заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Москва погодиться на зустріч у нормандському форматі лише після розведення сил на Донбасі і фіксації на папері "формули Штайнмаєра", передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Трактування "формули Штайнмаєра" Кремлем, Києвом і самим автором – це три різні речі. Таке відчуття, що з оригіналом цієї формули ознайомлені буквально декілька людей. Хай що б там було, цю формулу ніколи не прив'язували до внесення змін у Конституцію. У жовтні 2015 року в Парижі було встановлено, що вибори на Донбасі мають відбуватися за законами України. Із цього приводу було багато дискусій. І [чинний президент Німеччини Франк-Вальтер] Штайнмаєр тоді сказав, що, на його погляд, правильно було б провести голосування на 90-й день після набуття чинності законом про вибори. У цьому вся суть його формули. Конституції України там узагалі не згадують", – підкреслив Безсмертний.

Він не відкидає, що незабаром російська сторона піде на загострення бойових дій на сході України. "Заява Лаврова про "формулу Штайнмаєра" – це кинутий пробний камінь. Так було завжди. Якщо з нашого боку не буде реакції, отже, українська влада не готова до діалогу із цього питання. Кремль же спантеличений, у нокдауні, вони шукають, як "з'їхати" із зустрічі в нормандському форматі. Їхнє завдання – знайти для цього привід. У будь-якому разі росіяни хочуть зірвати цю зустріч, і вони це зроблять. Їм важливо, щоб зустріч не відбулася до виборів, які проведуть у РФ 8 вересня. Очевидно, росіянам дали зрозуміти, що у "Великій сімці" на них не чекають. Тому у відповідь Москва "накручуватиме" напругу. А отже, Києву потрібно бути максимально обережним – відповідальність за загострення ситуації Москва намагається повісити на Україну", – зазначив Безсмертний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...