Кремль у паніці: Обвал цін на нафту ставить під загрозу російський рубль

Ціни на нафту можуть знизитися до $40 за барель у разі відмови від угоди по скороченню видобутку в рамках ОПЕК.

Про це заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Антон Силуанов в кулуарах щорічної зустрічі МВФ і Світового банку, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Є дилема, що нам далі з ОПЕК робити: втрачати ринок, який займають американці, або вийти з угоди? В останньому випадку ціни на нафту знизяться, і тоді нові інвестиції, видобуток в Америці теж знизяться, тому що собівартість сланцю вище, ніж собівартість класичної видобутку. Тому колись повинно це статися, хоча попит світовий десь на мільйон барелів на добу приростає, як наші колеги говорять", – сказав віце-прем'єр.

У разі виходу з режиму скорочення видобутку "ціна нафти може знизитися", припустив він. "Ми з вами бачили, що це було і $40, і менше $40 за барель. Все питання в наступному – наскільки це довго триватиме. Може тривати і півроку, може, і рік", – міркує віце-прем'єр.

При цьому Силуанов зазначив, що "рішення по цій частині немає". "Чи погодяться з такою подальшою тенденцією партнери з ОПЕК – не знаю", – сказав він.

Зниження ціни нафти позначиться на курсі рубля, додав він. "Безумовно, ми це відчуємо на собі. Добре, що ми зараз готові, що у нас резерви є", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...