"Кремль вдарить авіацією? Відкриваємо очі і дивимося", - військовий експерт

У разі, якщо Росія розгорне повномасштабну війну проти України, в першу чергу вона запустить авіацію і ракетні війська, а далі проведе сухопутну операцію, - заявив помічник керівника Офісу президента Іван Апаршин.

Заяву Апаршина у своєму блозі прокоментував військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Хочу нагадати, що угруповання військ навколо України, як воно оцінювалося на кінець 2015 року, 80-85 тисяч, так воно на сьогоднішній день і збереглося. Про те, що збройні сили РФ переходять на дивізійно-полкову систему, було оголошено того ж року. Про те, що вони виводять стару техніку, якій більше 50 років, з-за Уралу, де вона була на тривалому зберіганні, і перекидають на європейську частину, також давно відомо.

Але думаю, що це пов'язано не стільки з розгортанням військ, скільки з передислокацією. Таке враження, що вони звільняють Сибір. Не знаю, для кого і навіщо. Але це металобрухт. Ще невідомо, чи заведуться танки Т-62, яким по 70 років.

У РФ ситуація в збройних силах ще гірше нашої в плані укомплектованості особовим складом. На початку цього року посилені штрафи і посилено кримінальну відповідальність за ухилення від армії. Військкомати ловлять хлопців призовного віку, щоб набрати в війська.

Питання великої війни не можна знімати з рахунків, тому що у нас з Росією склалися такі складні відносини. Де-факто ми знаходимося в стані війни, де-юре ця війна не визнана.

Виключати ймовірність авіаційного або ракетного удару ніколи не можна, тому що тепер Росія у нас ймовірний противник.

Але відкриваємо очі ширше і дивимося. У Прибалтиці ударне авіаційне крило НАТО, починаючи від вертольотів і вогневої підтримки, яке на одній заправці дістає до Москви і назад. У Польщі ударне авіаційне крило НАТО.

Хто сьогодні дозволить в центрі європейського континенту розв'язати масштабну війну? Пам'ятаєте, чим закінчилася Югославія?

У нас в Чорному морі щомісяця новий корабель Шостого флоту США, всі з "Томагавками" на борту, які дістають від Одеси до Москви. Про що можна говорити? Навіщо розганяти паніку, робити з цього істерику і казати "Завтра Путін нападе"?"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...