Кремлю напророкували поразку в газовій війні проти України (відео)

Україна сьогодні має всі важелі, щоб "дотиснути" Росію і укласти новий контракт на транзит газу в Європу на своїх умовах.

Про це розповів в ефірі ObozTV колишній віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко, коментуючи "газову війну" між країнами, передають Патріоти України.

"Росія використовує транзит газу через Україну як політичний тиск... Але треба зазначити, що до цього сценарію готувалися як Україна, так і Європейський Союз. Сьогодні Євросоюз закачав у свої сховища близько 100 млрд кубометрів газу, Україна підготувалася і закачала 21,5 млрд... Саме сьогодні є всі умови мати достатньо жорстку переговорну позицію з боку України", – заявив колишній віце-прем'єр.

За його словами, Україна зараз може наполягати, щоб Росія не виставляла умови щодо продовження транзитного контракту тільки на півроку або на рік, а також щоб Кремль не вимагав пробачити борг "Газпрому" в 2,5 млрд доларів, підтверджений Стокгольмським арбітражним судом.

"Якщо цей борг обміняти на газову знижку в 15%, яку пропонувала Росія, то через 28 років це може окупитися. Але з політичної точки зору Україна має всі важелі, щоб скористатися наявними можливостями тиску на РФ щодо продовження контракту на умовах України", – підкреслив Зубко.

Також він зазначив, що Україна може стягнути борг з Росії не доларами, а газом: "Я можу сказати, що Україна має величезне сховище на території. Ми готові йти на ті умови, щоб відбирати газом. Цей сценарій більше працює на споживача України".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...