"Кремлю потрібен Маріуполь": Сповідь подвійного агента (відео)

Богдан Бодунов жив у РФ, але був завербований спецслужбами, проте від 2017 року працює на українську контррозвідку.

Без перерви на свята і вихідні працює російська загарбницька машина, тому що на окупованих територіях - паспортний бум, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Російські пропагандисти починають ефіри з демонстрації черг, які вишикувались у терористичних “ДНР” та “ЛНР” до облаштованих росіянами пунктів приймання документів на отримання російського паспорта.

Спрощуючи процедури видачі, Кремль узаконює окупацію української території і відкриває шлях до подальшого захоплення українських земель.

За словами командувача Операції об'єднаних сил Сергія Наєва, військовим стало відомо, що російські очільники від своїх планів не відмовились - їм треба сухопутний коридор до Криму, незважаючи на Керченський міст.

Контррозвідка доповідає про активізацію проросійського підпілля в Приазов'ї. Маріупольський порт - стратегічна точка Приазов'я, яка закачує фінансову кров у зношені війною вени приазовської економіки. Москва не відмовилась від планів захопити його і пробити шлях на Крим суходолом. Інакше навіщо ФСБ так сумлінно намагається впровадити в порт своїх агентів з широким спектром завдань?

Маріуполець Богдан Бодунов, прихильник “руского міра”, втік на Урал, щойно війна прийшла в його місто. Швидко отримав стабільну роботу, омріяну російську зарплатню та навіть став героєм російських новин. Зразкового українського біженця, який знайшов своє щастя в Росії, ФСБ почала обробляти вже з перших місяців. "Я, Бодунов Богдан Олександрович, готовий співпрацювати з органами безпеки РФ. І тут же запитали, який би я хотів собі псевдонім. Я сторопів, тоді вони запитали - ким я працюю. Я сказав - тренер з футболу. І вони так мене і підписали - "Тренер"", - розповів завербований Росією мешканець Маріуполя Богдан Бодунов.

“Тренера” повертають до Маріуполя із завдання влаштуватися на роботу в Маріупольський порт і дізнатися, як ведуться роботи із заглиблення акваторії. На думку завербованого, Росії ця інформація потрібна для проведення наступальної операції з моря. "Цікавило, де кораблі стоять, де люди, яких з Криму перевели, прикордонники, морська піхота, які судна може порт приймати", - уточнив він.

На доповіді Богдан регулярно прямував до Росії. Чоловік прибував до уральського аеропорту “Кольцово”, де тривали його зустрічі з куратором. Він вказав на фото Петра Горохова, полковника ФСБ РФ, який був сфотографований на тлі потворного радянського панно, на якому червоний прапор нашвидкуруч перемальований у триколор.

Як з'ясувалося, розбагатіти на зраді агенту так і не вдалося. Одне з останніх завдань агента – влаштуватися в спілку українських військових, втертися в довіру до керівництва організації маріупольських ветеранів АТО, яку очолює Руслан Пустовойт, позивний “Паук" - жива легенда української війни. Отримав два тяжких поранення, має блискучі бойові заслуги. У Маріуполі навколо нього згуртувалася потужна проукраїнська спільнота. Без сумніву, він був би першим, кого росіяни спробували би нейтралізувати перед наступом на місто.

Про те, що поруч із ним був російський шпигун, Руслан дізнався під час зйомки. "Чесно кажучи, я не думав, що все на такому рівні. Думав, що він був завербований в Донецьку. Я зрозумів, що він не боєць і не кілер. І я його одразу відрізав ... Хочеться їм, хочеться. Їм потрібен Маріуполь, а Маріуполь потрібен нам, нашим дітям. Шансів - нуль, повірте, шансів нуль. Від вашого ж меча ви і подохнете всі", - переконаний ветеран війни із Росією.

Виявилося, що агент - подвійний. Від 2017-го Богдан почав працювати на українських контррозвідників. На поліграфі він заявив, що працював на СБУ за патріотичними мотивами і з бажанням допомогти. В останній його приїзд до Росії Богдана всадили за “детектор брехні”, але замість стандартних двох годин проганяли майже півдоби поспіль. Утім, що їхній агент уже перевербований українцями, у ФСБ так і не второпали. До сьогодні у російському відомстві були не в курсі, що за допомогою Богдана українська контррозвідка водила за їхнього ж носа. Полковник Петро Горохов під час переписки, яку він думав, що вів його агент "Тренер", вимагав, аби Богдан терміново їхав до Росії. Українець запитав куратора про гонорар. "Я на відміну від деяких, якщо кажу, то так і є!", - написав він.

Гонорар справді був переведений на картку Богдана. Кремль платить зрадникам небагато, але регулярно. Та цього разу завдання Богдан не виконав - на один гвинтик у потужному механізмі зі знищення України стало менше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...